Cardinalul Angelo Scola, fostul favorit la titlul de Papă, vine la Cluj

Cardinalul Angelo Scola, fostul favorit la titlul de Papă, vine la Cluj
Cardinalul italian Angelo Scola, arhiepiscop de Milano, cel care a fost cotat ca principal favorit la învestirea ca Papă al Bisericii Romano-Catolice, titlu câştigat în cele din urmă de Papa Francisc, va veni la începutul lunii iunie la Cluj.

Reprezentanţii Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla au confirmat pentru Ziua de Cluj vizita cardinalului în municipiu. "Va veni, suntem şi noi implicaţi, prin intermediul Facultăţii de teologie greco-catolică, detaliile urmează să fie anunţate în curând", a precizat purtătorul de cuvânt al Episcopiei greco-catolice clujene, preotul Daniel Avram.

Unul din promotorii vizitei la Cluj a celui pe care mass-media l-a cotat ca principal favorit la câştigarea alegerilor pentru titlul de Papă este episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea.

Angelo Scola ar urma să primească pe 5 iunie titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai. Cu ocazia vizitei sale cardinalul va susţine şi o conferinţă de presă şi va participa şi la un dineu. 

Reprezentanţii UBB nu au putut fi contactaţi ieri după-masă. Universitatea a anunţat astăzi acordarea titlului de DHC cardinalului Angelo Scola.

Născut în 1941, Angelo Scola este unul din cei mai cunoscuţi cardinali ai Bisericii Romano-Catolice. Ridicat în acest rang în 2003, a fost patriarh al Veneţiei între 2002 şi 2011, din urmă cu doi ani fiind arhiepiscop de Milano. Este teolog şi filosof.

De precizat că Angelo Scola este din martie 2012 membru al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, care gestionează relaţia Bisericii Romano-Catolice cu Bisericile greco-catolice. De asemenea din aprilie 2012 este membru al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei.

Comenteaza