Cărţi de istorie bisericească, apărute recent, lansate astăzi

Cărţi de istorie bisericească, apărute recent, lansate astăzi
Mai multe cărţi vor fi lansate astăzi, de la ora 14, în sala Ferdinanad a Institutului de Istorie de pe strada Napoca, de către Institutul de Istorie Ecleziastică din cadrtul Facultăţii de Istorie şi Filosofie a UBB.
Între cărţile care urmează să fie lansate se numără “Pâinea pruncilor sau învăţătura credinţii creştineşti strânsă în mică şumă”, apărută la editura Argonaut, ediţie îngrijită şi studiu filologic realizate de Florina Ilis, studiu istoric Ovidiu Ghitta, volumul III al cărţii “Andrei Şaguna. Corespondenţa”, apărut la Presa Universitară clujeană, în 2009, cu studiu introductiv şi note alcătuite de Nicolae Bocşan,Ioan Vasile Leb, Gabriel-Viorel Gârdan.

Între volumele care vor fi prezentate astăzi se mai numără “Instituţiile Bisericii Ortodoxe Române din Transilvania. Studii”, de Nicolae Bocşan, Ioan-Vasile Leb, Marius Eppel, Gabriel-Viorel Gârdan, Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, 2009 sau “România şi Sfântul Scaun în a doua jumătate a secolului al XIX-lea”, de Ofelia Miloş, apărută în 2008 la Cluj-Napoca sau “Tipografia de la Blaj 1850-1918. Contribuţii documentare”, ediţie, studiu introductiv şi note de Petru Magdău, Cecilia Cârja, Ioana Bonda, Ciprian Ghişa*, Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, 2010.


Comenteaza