Câştigătorii ClujShorts 2017

Câştigătorii ClujShorts 2017
Un număr de 158 de scurtmetraje au rulat în cadrul Festivalului International de Film de Scurt Metraj (ClujShorts) 2017, iar 52 de filme au intrat în competiţia oficială.

Gala de Premiere a avut loc în 8 aprilie, la ora 19.00, şi a fost găzduită de cunoscutul actor și stand-up comedian Dragoș Pop, la Cinematograful Victoria. Duminică, 9 aprilie, de la orele 13.00 și 15.00, publicul a putut revedea filmele câștigătoare ClujShorts 2017.

Trofeul Cluj Shorts

Frail/ Puppenspiel/ Teatru de Papusi (Switzerland, Drama). Pentru modul complex în care abordează tema pierderii şi a lipsei, utilizând un scenariu impecabil, cu accente horror, o compoziţie imagistică de mare fineţe şi un sound design subtil.

Premiul Pentru Regie

The Plumber/ Le Plombier/ Instalatorul (Belgium, Comedy). Pentru modul în care regizorul a transpus în practică un scenariu amuzant, punând în valoare capacităţile expresive ale actorilor şi competenţele specifice ale membrilor echipei de filmare.

Premiul Pentru Montaj

Backstory/ În spatele poveștii (Germany, Drama). Pentru modul ingenios în care artificiile de montaj compun o poveste de mare impact psihologic şi chiar filozofic.

Premiul Pentru Scenariu

Count Us In/ Cuenta Con Nosotros/ Contează pe noi (Spain, Comedy). Dialogul savuros, răsturnările de situaţie, umorul dezlănţuit, toate justifică acordarea acestui premiu.

Premiul Pentru Imagine

Blight/ Sămânța răului (Ireland, Horror). Pentru atenta compoziţie a cadrelor, dozarea nuanţată a luminilor, rafinamentul pictural al cromaticii, dar şi pentru modul în care lucrul cu imaginea se pliază pe strategiile narative specifice genului horror.

Premiul Pentru Sunet

The Breed/ Rasa (Spain, Drama). Pentru modul în care sunetul devine un personaj în toată puterea cuvântului în acest film profund emoţionant.

Premiul Pentru Cel Mai Bun Film Romanesc

4 ½ Senses / 4 ½ Simțuri (Romania, Drama). Pentru măiestria deosebită şi umanitatea vibrantă cu care spune povestea unui om mai puternic decât propria infirmitate; pentru calitatea deosebită a jocului actoricesc.

Premiul Pentru Cea Mai Buna Animatie

The Orchestra/ Orchestra (Australia). Pentru modul în care sunetul susţine şi determină dinamica figurilor animate, pentru calitatea grafică şi ingeniozitatea ideilor.

Premiul Pentru Pentru Cel Mai Bun Documentar

Nobody Dies Here/ Ici, Personne Ne Meurt/ Nimeni nu moare aici (France). Autenticitatea, dimensiunea umană şi actualitatea problematicii fac din acest film cel mai bun documentar din festival.

Premiul Pentru Cea Mai Bună Dramă

Camping with Ada/ Campingliv/ Camping cu Ada (Norway). Pentru felul direct în care abordează probleme delicate şi extrem de prezente în societatea contemporană: imigraţia, prostituţia, raporturile sociale şi raporturile de putere.

Premiul Pentru Cea Mai Bună Comedie

The Wedding Patrol/ Die Hochzeitspolizei/ Politia căsătoriilor (Germany). Pentru că tratează cu deosebită inteligenţă comică chestiunea serioasă a identităţii sexuale şi a convenţiilor sociale.

Premiul Asociatiei Persona

Farewell/ Rămas bun (France, Animation). Am ales filmul Farewell/ Ramas bun pentru ca ne spune că orice situaţie poate fi depăşită. Ne propune chiar o modalitate de coping- arta. Iar nouă, echipei ClujShorts, ni se potriveşte. Dar cu siguranta nu e unica variantă. Mesajul însa e unic: treci mai departe, lasă aripile să se deschidă şi... zboară. Călătorie placută!

Premiul Juriului

George/George (France, Drama). Un film care, în doar şase minute, s-a dovedit îngrozitor de bine construit, de eficient, de original; unei scurte capodopere sui generis.

Cel Mai Bun Film Studenţesc

The Drunkard's Walk/ El Andar Del Borracho/ Mersul bețivului (Spain, Comedy). Pentru maturitatea construcţiei şi siguranţa cu care duce la bun sfârşit un proiect deosebit de complicat din punct de vedere narativ şi filmic.

Premiul Pentru Interpretare

Semele/ Semele (Cyprus, Drama). Pentru relaţia delicată care se creează între cele două personaje şi pentru claritatea jocului actoricesc.

Premiul publicului

Balcony/Balconul (United Kingdom, Drama)

Premiul Presei

Einstein-Rosen/Einstein-Rosen (Spain, Comedy)

Backstory/ În spatele poveștii (Germany, Drama)

 

 

Etichete
Comenteaza