Ce filme aduce TIFF 2024 pe ecranul gigant din Piața Unirii

Ce filme aduce TIFF 2024 pe ecranul gigant din Piața Unirii

Dogman, cel mai recent film al legendarului Luc Besson (La Femme Nikita, Léon: The Professional, The Fifth Element), va deschide cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. 

Construit ca un puzzle, filmul recompune, prin flashback-uri, destinul tragic al lui Doug, un tânăr care în copilărie a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca câinilor de luptă pe care îi antrena. În loc să-l sfâșie, aceștia devin familia lui. Ani mai târziu, acesta dă spargeri în apartamentele unor oameni bogați, ajutat de o armată de companioni canini pe care îi numește „copiii lui” și performează într-un club de cabaret. 

„Cum reușește cineva să supraviețuiască (după o traumă) și ce face cu acea suferință? Am vrut să explorez asta în Dogman. Suferința e ceva ce avem în comun cu toții, iar singurul antidot împotriva ei este dragostea. Societatea nu te va ajuta, dar dragostea te poate vindeca.” – Luc Besson

Proiecția filmului va avea loc vineri, 14 iunie 2024, începând cu ora 20.45. 

Programul din Piaţa Unirii Open Air aduce în faţa publicului filme româneşti în premieră, comedii spumoase, documentare care vorbesc despre puterea sportului şi producţii istorice de anvergură. Printre cele mai importante titluri din Piaţa Unirii se regăsesc şi Nasty, Bastardul, Kos, Moromeţii 3, Sub cerul liber şi Peste şapte mări şi şapte ţări. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza