Ce poţi face la Cluj de Ziua Internațională a Cărții

Ce poţi face la Cluj de Ziua Internațională a Cărții
Târg de carte în Unirii, lanţ uman la UBB sau o vizită gratuită în Grădina Botanică sunt doar câteva dintre evenimentele organizate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

Joi, 23 aprilie, clujenii iubitori de carte pot vizita gratuit Grădina Botanică. Tot ce trebuie să facă, este să aibă o carte în mână. 

De asemenea, Editura Litera, Ring, Universitatea Babeș-Bolyai și Cărțile pe față organizează campania Noaptea Cărților Deschise la Cluj. "Te invităm să înconjurăm împreună Universitatea Babeș-Bolyai, ținând în mâini câte o carte deschisă, oferită de Litera. Începând cu ora 18.30, peste 2.000 de cărți își așteaptă iubitorii la Universitatea Babeș-Bolyai. Vă provocăm să fim cât mai mulți și să formăm un mare lanț uman, în onoarea cărții. Campania se desfășoară simultan în București, la Casa Poporului. Hai să demonstrăm că și românii acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și că ne aliniem țărilor din întreaga lume, unde sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții prin campanii culturale de anvergură este deja o tradiție", transmit organizatorii evenimentului. 

În perioada 22-26 aprilie, Piaţa Unirii găzduieşte Târgul de Carte "Gaudeamus": vor fi prezente cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă, dar şi serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, acordate de către cei peste 80 de expozanţi.

Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie, data la care s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale, ca Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon.

Începând din 2005, în România, pe 23 aprilie se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului.

Tot săptămâna aceasta, la Cluj, se sărbătoreşte şi Săptămâna Naţională a Bibliotecilor. Vezi programul activităţilor. 

 

Comenteaza