Ce proiecte din zona culturii primesc finanțare de la Consiliul Județean Cluj

Ce proiecte din zona culturii primesc finanțare de la Consiliul Județean Cluj

Consilierii județeni ai Clujului vor vota luni lista proiectelor depuse de către organizațiile non-profit și de entitățile publice din sfera culturii pentru a obține finanțări nerambursabile.

Forul administrativ județean a alocat, anul acesta, pentru programele, proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural suma de 900.000 de lei.

Vor primi finanțare nu mai puțin de 192 de proiecte. În sfera culturii, cea mai mare sumă individuală este de 25.000 de lei și este acordată către două entități: Asociației Victoria Film pentru proiectul Cinemateca TIFF - ediția a VIII-a și Fundației Dumitru Fărcaș pentru proiectul Festivalul Dumitru Fărcaș.

Urmează suma de 20.000 de lei, pe care o primește Asociația Zilele culturale Maghiare din Cluj - Ediția a XV -a. Aceeași sumă o primește și Asociația Fapte pentru Jazz in the Park ediția a XII-a.

În rest, marea majoritate a sumelor acordate variază între 4-5.000 de lei.

Lista entităților ale căror inițiative îndeplinesc condițiile cerute pentru acordarea de finanțare, împreună cu suma propusă a fi alocată fiecărei organizații, va fi supusă spre dezbatere și aprobare în plenul Consiliului Județean, în ședința de luni, 29 aprilie 2024.

Lista completă poate fi consultată AICI.

Comenteaza