Cele mai bune spectacole ale Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, în expoziție la Turnul Croitorilor

Cele mai bune spectacole ale Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, în expoziție la Turnul Croitorilor
Imagini din istoria unuia dintre cele mai mari festivaluri de teatru pentru copii se află pe simeze în spațiul de la etajul I al Centrului de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor” din Cluj-Napoca.

Evenimentul prezintă fotografii ale spectacolelor premiate an de an în cadrul manifestării și este prezentat de Slobodan Markovic, directorul prestigioasei instituții din Serbia, totodată președintele juriului celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck" din Cluj-Napoca, aflat în plină desfășurare între 17 și 21 octombrie.

Expoziția cuprinde fotografii ale spectacolele distinse cu marele premiu la cele 24 de ediții anterioare.

„Un festival în imagini" este o expoziție retrospectivă care cuprinde o selecție de fotografii care au fost realizate la ultimele 23 de ediții ale festivalului, reprezentând o analiză și o sinteză a dezvoltării sale de la începuturile modeste la mijlocul anilor anilor nouăzeci până în prezent, când este considerat unul dintre marile festivaluri de gen din Europa.

Autorii expoziției sunt Slobodan Markovici (directorul festivalului), Olivera Mudrinic (director executiv)
Autorii fotografiilor sunt Augustin Juriga, Biljana Vuckovic, Nino Tumbas, Dejan Vukovic. Expoziție a fost pregătită de Augustin Juriga.

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat 1950. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la
secţiaromână, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor.

Etichete
Comenteaza