Chitarişti premiaţi la Cluj

Chitarişti premiaţi la Cluj
Eduard Leaţă din Piteşti este câştigătorul Marelui Premiu, în valoare de 500 de euro, la a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară “Transilvania”.
Evenimentul, organizat de Asociaţia de Chitară “Transilvania”, condusă de Constantin Andrei şi Ştefan Trifan, şi de Casa Municipală de Cultură, s-a desfăşurat la Cluj între 17 şi 21 august 2010.

În competiţia festivalului s-au înscris 68 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 7 şi circa 40 de ani. Conform secţiunilor pe categorii de vârstă, premiile I au fost obţinute de Alecu Ciapi din Cluj (foto) la secţiunile până în 16, respectiv până în 13 ani, iar la categoria de până în 10 ani au fost acordate ex aequo cinci distincţii, pentru Alexandru Grecu din Bistriţa, Matei Tudose din Braşov, Gabriela Sanda din Craiova, Cristian Roman din Cluj şi Paul Drăghici din Alba. Cuantumul total al premiilor a fost de 2.500 de euro.

Concursul de muzică de cameră a fost câştigat de clujenii Patricia Micula şi Tudor Lăzăruc, la secţiunea sub 17 ani, şi de Cvartetul Alhambra din Iaşi şi Duo Britta Schmidt-Carles Guisado Moreno (Germania-Spania), la cea peste 17 ani. Participanţii la Festivalul de Chitară au beneficiat şi de master-classes susţinute de profesionişti reputaţi, precum Rafael Aguirre din Spania, Andras Csaki şi Antal Pusztai din Ungaria, Katrin Klingeberg şi Sebastiano Montes din Germania sau Mihai Cojocaru din România. O parte dintre ei au oferit publicului şi recitaluri extraordinare de chitară.

Comenteaza