Cluj Capitală Europeană a Tineretului, în cifre: peste 1 milion de participanţi şi peste 1 mie de evenimente VIDEO

Cluj Capitală Europeană a Tineretului, în cifre: peste 1 milion de participanţi şi peste 1 mie de evenimente VIDEO
Programul Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului a ajuns aproape de final, iar ştafeta a fost predată oraşului Ganja din Azerbaijan. În cadrul ultimei ediţii ‪#‎YouthMeeting, Federaţia Share a prezentat raportul anului Capitalei Europene a Tineretului, o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au avut loc în acest an în Cluj-Napoca, a proiectelor strategice ‪#‎Cluj2015‬, impactul lor asupra comunității clujene şi statistici impresionante.

S-au mai prezentat atât rezultatele unui studiu la care se lucrează de cateva luni bune și anume "Profilul tânărului clujean" cât și "Strategia de tineret a municipiului Cluj-Napoca 2015-2020".

Conform Federaţiei SHARE, Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului a însemnat peste 1 milion de participanţi, peste 3.500 de activităţi, peste 1 mie de evenimente şi peste 5.400 de voluntari implicati. De asemenea, raportul arată că numărul turiştilor a crescut cu 20% în 2015. 

Cel mai mare impact al programului european l-a avut festivalul Untold, la care au participat circa 240.000 de festivalieri şi care a adus un rulaj de 20 de milioane de euro în oraş. 

Pe pagina de Facebook Youth@Cluj-Napoca 2015 a fost publicat şi un filmuleţ-retrospectivă.

 

Comenteaza