Cluj Never Sleeps 2017. Ce poţi face la noaptea albă a culturii

Cluj Never Sleeps 2017. Ce poţi face la noaptea albă a culturii
Ajuns la ce-a de-a patra ediție, Cluj Never Sleeps, se desfășoară ca o „noapte albă” a culturii, moment în care orașul devine mai viu, mai dinamic și mai tânăr, iar arta, multiculturalitatea şi viaţa de noapte se contopesc în weekendul din preajma celei mai scurte nopţi din an.

18.00 - 21.00 Atelier de modelaj în lut, Strada David Ferenc

18.00 - 06.00 Summer Parade, Sala Polivalentă

18.00 - 23.00 Fireflies, Piaţa Unirii

Proiectul Fireflies este o instalaţie interactivă creată de artista Axenia Roşca. Insectele fabuloase cu lumină proprie, licuricii, au reprezentat sursa de inspiraţie a proiectului Fireflies. Scopul principal al instalaţiei este de a-l introduce pe spectator într-o atmosferă contemplativă prin spectacolului de lumină şi culoare.

18.00 - 10.00 Stat/Cetăţean - Vlad Petri, Iuliu Maniu

Vlad Petri înțelege cel mai bine mișcările de stradă din România ultimilor ani și asta pentru că radiografiază proteste și surprinde povești care merită spuse mai departe. Este regizor de film şi fotograf, iar proiectele sale sunt axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu.

Pentru Cluj Never Sleeps, Photo Marathon pune în scenă în Piaţa Unirii cele mai semnificative momente surprinse la protestele din ultimii ani. Participanții pot surpinde prin obiectivul lui Vlad Petri o parte dintre problemele sociale cu care societatea românească s-a confruntat în perioada 2012-2015.

18.00 - 10.00 Maya - Vitrina 143

Maya este o instalație interactivă care arată percepția diferită a unei lucrări de artă abstractă în funcție de modul în care aceasta este iluminată. Conceptul care stă la baza acestei lucrări se regăsește în semnificația ezoterică a titlului ales de către artist. Maya ca și concept spiritual este energia iluziei cosmice care ascunde totalitatea opțiunilor existente, conștiința umană individuală percepând doar anumite căi care se schimbă în permanență.

18.00 - 03.00 International Expo Tatto, Muzeul de Artă

În perioada 16 - 18 Iunie 2017, International Tattoo Expo te așteaptă la cea de a 3-a ediție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Peste 70 de artiști de talie națională și internațională își vor demonstra creativitatea și ingeniozitatea și vor realiza peste 250 de tatuaje. Cele mai reușite creații vor fi premiate în cadrul concursurilor "Best of Day" și "Best of Show". Frumusețea va fi, de asemenea, premiată și în cadrul unui concurs inedit: "Miss Ink". Atmosfera va fi conturată și cu ajutorul unor invitați speciali care vor oferi concerte live.

19.00 - 22.00  Tres Court, Cinema Victoria. Cu maxim 4 minute pentru a convinge, filmele de foarte scurt metraj merg direct la esențial.

19.00 - 22.00 Contrasts & parallels, Biserica Sf.Mihail

Proiectul conține patru piese baroce și patru piese moderne, creând patru perechi de piese muzicale. Programul prezintă similarităţi şi diferenţe după schema 1 + 3 <:> 1 + 3: Printre compozitorii baroci, trei sunt nord-germani, unul (Froberger) sud-german. Diferențele între aceste stiluri sunt foarte mari. Printre compozitorii contemporani doar unul a fost organist (Eben), spre deosebire de ceilalți compozitori. O altă paralelă notabilă: compozitorii baroci erau din Europa de Vest, spre deosebire de compozitorii contemporani, care erau / sunt din fostul Bloc Estic. Acest proiect arată că, indiferent de locație, limbă, vârstă, religie sau de orice, suntem diferiți, dar în același timp și asemănători. Muzica este singura limbă pe care toată lumea o înțelege, iar eu aş dori să apropii oamenii cu ajutorul ei.

20.30 - 21.30 Les Nuages, Piaţa Unirii

Les Nuages întruchipează o prezență unică și originală din Cluj-Napoca datorită combinației inedite a cvartetului de coarde cu voce și percuție. Cei cinci talentați și ambițioși oameni care aduc muzica direct de pe pupitre sunt: Andrada Codorean - Vioara si voce, Roxana Tuta - Vioara, Bianca Comșa - Violă, Adela Moldovan - Violoncel și Frankie Ercsei - Percuție.

21.00 - 00.00 Omul MicroMacro Cosmos, H33

La H33, Omul MICRO MACRO se trezește când Clujul nu doarme. După ce Kero și Ocu i-au dat formă și viață la Art & Fun Days în luna Mai, acum sunteți din nou invitați să-l admirați, trezit de către Vloop, într-un show live de video mapping și muzică ambientală improvizată la fața locului. 3 ore de reverie și contemplare în așteptarea solstițiului de vară în care universul din interiorul fiecăruia se aliniază cu întreg universul cosmic.

21.00 - 00.00 RGB - Instalație de culoare, H33

21.45 - 23.00 Must Be Blood, Piaţa Unirii

Seymour Krelbon, un biet orfan care doreşte să-şi depăşească condiţia de sărăcie şi îşi dorește sa trăiasca "The American Dream" este îndrăgostit de colega sa Audrey, care nici măcar nu îl observă. Miza creşte odată cu apariţia unei plante speciale, Audrey II, care, jucând rolul lui Mefistofele, este gata să-i împlinească toate dorinţele lui Seymour - "I'll give you anything your secret greasy heart desires", cu condiţia, să îi se ofere oameni pe post de hrană. Un Faust pe ritm de funk, soul, blues şi r&b, adaptarea după celebrul Little Shop of Horrors prezintă o comedie neagră plină de energie şi umor, dar mai ales plină de surprize.

22.00 - 03.00 Făt Frumos din lacrimă, Strada Palatul Telefoanelor

Făt Frumos din Lacrimă este o interpretare contemporană a personajului principal din povestea celebră cu același nume. Portretul este văzut de către artist prin prisma descrierilor din poveste, în special, a aptitudinilor personajului de a crește într-un an cât alții în șapte. Lucrarea este prezentată sub forma de instalație video/proiecție, care vine cu o nouă abordare a street art-ului, speculând aspectul temporar al acestuia.

23.10 - 00.30 Kean după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare, Institutul Cultural Francez

23.00 - 03.00 Aici Acolo, Strada Potaissa

Aici Acolo revine după doi ani la Cluj Never Sleeps să sărbătorească ziua de naștere a unui android încă neinstalat, blocat în "development hell". Un moment festiv pentru a celebra și privi critic relația noastră cu tehnologia.

23.00 - 04.00 Umbra, Piaţa Unirii

Atunci când ne ocupăm de umbră, este esenţial să ajungem să acceptăm umbra, să înţelegem că lumina şi întunericul îşi au ambele locul în viaţa omului; important este, de asemenea, să dezvoltăm o sensibilitate faţă de umbră, pentru a putea învăţa cum să tratăm în mod responsabil aspectele mai întunecate ale vieții.

Pe baza acestui concept creat din perspectiva psihologiei, artiștii participanți vor interveni sau vor proiecta stradal ceea ce consideră important în contextul vizual al umbrei din personalitatea omului. Acest act va fi interactiv prin faptul că va implica umbra oamenilor care circula prin stradă, atrăgănd contextual privitorul înspre conceptul Umbra.

23.00 - 01.00 Faţă în faţă - performance, Strada Napoca

23. 00 - 04.00 Androgin, Strada Napoca

23.00 - 01.00 Midnight Snack, Strada David Ferenc

23.00 - 02.00 Concert Jamaga, Old School Caf

00.00 - 06.00 Flying Circus Party

Comenteaza