Clujenii au inaugurat Festivalul Naţional de Teatru

Clujenii au inaugurat Festivalul Naţional de Teatru
Spectacolul Teatrului Maghiar din Cluj, „Măsură pentru măsură”, şi mai multe lansări de carte s-au aflat printre primele evenimente ale celei de-a 20-a ediţi a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) care a început sâmbătă la Bucureşti.
Reprezentaţia cu „Măsură pentru măsură”, în regia lui Matthias Langhoff, a marcat deschiderea oficială a FNT, dar a provocat prin câteva secvenţe ale sale şi iritarea extremă a unor oameni de teatru, scandalizaţi de limbajul dur al unor monoloage de improvizaţie.

La FNT au fost lansate sâmbătă şi duminică mai multe volume ale unor clujeni sau despre clujeni. Gruparea „Man.In.Fest” a prezentat un volum postum de dramaturgie al regretatului scriitor şi profesor clujean C.C. Buricea-Mlinarcic, dispărut acum un an, cu patru piese, precum şi o antologie de texte de teatru scrise de cinci tinere autoare în cadrul programului „Dramaturgia cotidianului”. Regizorul Mihai Măniuţiu şi-a lansat la Bucureşti romanul „Memoriile hingherului”, şi tot la FNT a fost prezentat albumul dedicat marelui regizor, realizat de Cristina Modreanu. Seria evenimentelor clujene din primele zile s-a încheiat cu lansarea volumului de teatru al lui Marius Benţa, „Povestea povestită nu e povestea adevărată”.

Cladudiu Groza - Bucureşti

Comenteaza