Clujenii, prezenţi la Muzeul Farmaciei au aflat reţeta "Elixirului Dragostei". Vezi şi tu care sunt ingredientele

Clujenii, prezenţi la Muzeul Farmaciei au aflat reţeta
Conducerea Muzeului Farmaciei din Cluj-Napoca a prezentat, ieri seară, de Dragobete, reţeta "elixirului dragostei", poţiunea fiind oferită în secolul al XVIII-lea de farmaciştii clujeni, principalele ingrediente fiind vinul roşu, scorţişoara, cuişoare şi nucşoară.Custodele Muzeului Farmaciei din Cluj-Napoca, Radu Crişan, a declarat că "elixirul dragostei" era vândut în sticluţe speciale şi era produs după o reţetă care s-a păstrat în arhive.

"Este o reţetă din vechime a «elixirului dragostei», din secolul al XVIII-lea, păstrată în arhive. Era vândut ca poţiune a dragostei, în sticluţe speciale, de «poticarăşii», adică farmaciştii farmaciei «La Sfântul Gheorghe», cea mai veche din Cluj, şi care data din anul 1573. Ingredientele elixirului sunt vin roşu, nobil, 960 de mililitri, care se amestecă cu câte 1,75 de grame de scorţişoară, cuişoare, nucşoară şi cardamon. Se lasă totul la macerat 24 de ore, după care se strecoară prin pânză şi se bea", a spus Crişan.

Potrivit acestuia, în compoziţia licorii se mai poate adăuga piper boabe şi coji de portocale, iar pentru gust se mai poate adăuga zahăr alb.

Citeşte textul integral aici.

Comenteaza