Clujul a predat titlul de Capitală Europeană a Tineretului câştigătorului din 2016

Clujul a predat titlul de Capitală Europeană a Tineretului câştigătorului din 2016
Clujul a predat ştafeta următorului oraş care va fi Capitală Europeană a Tineretului. În 2016.

Este vorba despre oraşul Ganja din din Azerbaijan. Ceremonia a avut loc în cadrul ultimului Youth Meeting din anul Capitalei Europene a Tineretului 2015, titlu deținut de Cluj-Napoca, evenimentul fiind găzduit de Casa de Cultură a Studenţilor. 

Din partea orașului Ganja au fost prezenți viceprimarul Mikayil Zeynalo și președintele organizației Ganja European Youth Capital 2016 Public Union, Elmir Valiyev.

''Pot să spun, la sfârșit de drum, că marea provocare nu este câștigarea titlului. Provocarea cea mai mare este continuarea acestui proiect. Ceea ce am realizat în acest an trebuie multiplicat în fiecare an'', a spus Emil Boc.

Potrivit organizatorilor, Cluj-Capitală Europeană a Tineretului 2015 a însemnat, printre altele, peste 3.500 de activități, 1.100 de evenimente și mai mult de 1,1 milioane de participanți.

Ganja este un oraş antic. Se consideră că oraşul a apărut în regiunea Drumului Mătăsii ca o aşezare, devenind apoi capitala hanatului Ganja. Ca şi toate locurile antice, este învăluit de legende. Potrivit uneia dintre ele, oraşul a fost fondat pe locul unde un călător a găsit un tezaur enorm. Ganja în traducere înseamnă "tezaur".

Citeşte mai multe AICI. 

Comenteaza