Şcoală de vară pentru elevii pasionați de teatru și film

Şcoală de vară pentru elevii pasionați de teatru și film
| Foto: UBB

Facultatea de Teatru și Televiziune organizează în perioada 8-19 iulie 2018 a paisprezecea ediție a Școlii de vară Dramatugia Cotidianului dedicată atât studenților, cât și liceenilor pasionați de teatru și film.

În cadrul celor zece zile de lucru, vor avea loc ateliere de dramaturgie, scenaristică și publicistică, susținute de profesori ai Facultății de Teatru și Televizune din Cluj. Participanții vor învăța să scrie piese de teatru, scenarii de film, își vor dezvolta gândirea critică și capacitatea de a privi profesionist un spectacol sau un film și vor deprinde mecanismele producției teatrale.

Relevanţa programului Dramaturgia Cotidianului – deja confirmată în cei 13 ani de dezvoltare a sa în diverse locaţii (Băiuţ-Maramureş, Baia Mare, Tîrgu Jiu, Târgu Mureş, Brașov sau Iași) – s-a bazat și se bazează pe caracterul ei interdisciplinar și experimental, în care cercetarea antropologică şi de mentalităţi se extinde în creaţii artistice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje). Programul se bucură de o recunoaștere națională și internațională fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar unele dintre producțiile participanților la tabără au fost puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții de prestigiu.

Proiectul din acest an este deschis, pe bază de competiție, elevilor de liceu și studenților.

Cei interesați pot trimite la adresa contact@teatrologie.ro până la data de 1 iunie 2018 următoarele: scrisoare de motivație (max. 1 pagină), un eseu sau o cronică la spectacolul de teatru  sau filmul preferat, sau o piesa de teatru sau scenariu originale (se acceptă și un fragment de piesă sau de scenariu), formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/scoaladevara.

Lucările Școlii de vară se vor desfășura la Complexul Baru Mare al Universiății Babeș-Bolyai (jud. Hunedoara), iar costurile de participare (cazare, masă, transport Cluj-Napoca – Baru Mare și retur) sunt suportate de organizatori. Programul este susținut de către Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza