Comedy Cluj aduce peste 60 de filme din 25 de țări

Comedy Cluj aduce peste 60 de filme din 25 de țări
| Foto: Comedy Cluj
Comedy Cluj aduce peste 60 de filme din peste 25 de țări
Comedy Cluj aduce peste 60 de filme din peste 25 de țări
Comedy Cluj aduce peste 60 de filme din peste 25 de țări
Comedy Cluj aduce peste 60 de filme din peste 25 de țări

60 de filme din 25 de țări vor fi proiectate în cadrul Comedy Cluj 2018, în perioada 12-21 octombrie, la Cluj-Napoca.

Filmul nominalizat de Spania la Oscar poate fi vizionat la Comedy Cluj 

Timp de 10 zile, clujenii pot viziona filme de scurt și lungmetraj din țări precum Spania, Marea Britanie, Franța, Ucraina, Israel sau Australia, experimentând astfel comedia din diferite zone culturale și social-politice. "Bărbați la apă" (Oliver Parker, 2018) și "Înoată sau te scufunzi" (Gilles Lellouche, 2018) sunt două filme construite pe același subiect - criza vârstei mijlocie - dar care se manifestă diferit din cauza aspectelor culturale, acțiunea unuia având loc în Marea Britanie, iar altul, în Franța.

Printre proiecțiile de neratat se numără și "Campionii" (Javier Fesser, 2018), propunerea Spaniei la Oscar în acest an pentru cel mai bun film străin. Filmul pune în prim plan un antrenor profesionist de baschet și frustrările cu care acesta se confruntă atunci când antrenează o echipă de baschet cu dizabilități. Un amestec de dramă și comedie cu iz iberic ce nu trebuie ratat.

Câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011 se întoarce la Comedy Cluj 

Sebastian Stern, câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011, se întoarce la Comedy Cluj cu cel mai recent film al său, "De tine ne putem lipsi" (2016), o comedie neagră care abordează subiectul fricii de a fi înlocuit și incapacitatea de a vorbi despre această problemă. O propunere interesantă este și filmul lui Laurie Collyer "Concediu" (2016), o serie continuă de aventuri pe drumuri într-o comedie de călătorie.

Centenar. Filme clasice româneşti 

Mai mult, Comedy Cluj aniversează Centenarul Marii Uniri printr-o selecție de filme clasice românești, care vor putea fi vizionate gratuit la Cinema Dacia. "Operațiunea monstrul" (Manole Marcus, 1976), "Păcală" (Geo Saizescu, 1974) sau "Totul pentru fotbal" (Andrei Blaier, 1982) sunt doar o parte dintre filmele puse la dispoziția clujenilor.

Programul complet este disponibil pe www.comedycluj.ro/filme, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și în locațiile partenere, la preţul de 13 lei. În plus, cei care doresc să se bucure de experiența festivalului la maximum pot achiziționa cardul Comedy Unlimited, care garantează accesul la oricare dintre proiecțiile de film, spectacolele de teatru, stand-up & impro.

Comenteaza