Concert Adrian Berinde la Urania Palace. Lansează un nou album

Concert Adrian Berinde la Urania Palace. Lansează un nou album
După 21 de ani petrecuți pe scenă, în care s-a consacrat printr-un amestec de pop-rock-blues, folk progresiv și foarte multă poezie, Adrian Berinde se reinventează şi lansează cel de-al optulea său album, intitulat „Arcan”.

Concertul va avea loc vineri, 20 ianuarie, la ora 20:00, la Urania Palace din Cluj-Napoca. Berinde va urca pe scenă alături de Kovács Norbert (claviaturi), David Alen Clay (clape și voce), Florin Sorășan (chitară bas), Bányász Alpár (chitară electrică), Szász Csaba (chitară electrică), Ovidiu „Cico" Cristian (tobe) și Tess - Teodora Sântean (backing vocals).

Piesa care dă titlul albumului, „Arcan", poate fi privită ca o autentică declarație-manifest, un statement ce exprimă concepția fundamentală pe care autorul o are despre viață și despre captivitatea societății contemporane. În aceeași vibrație se încadrează și „Dumnezeu râde singur", piesa care se bucură de un videoclip revoluționar, menit să atragă atenția asupra dezumanizării și degradării ființei umane.

Odată cu albumul, vede lumina tiparului și volumul de poezie „Dumnezeu râde singur", o antologie ce cuprinde textele tuturor albumelor muzicale semnate Adrian Berinde, însoțite și de alte versuri, mai puțin cunoscute, scrise în perioada 1994-2016. Cartea va fi disponibilă spre vânzare în seara evenimentului. Prețul unui bilet de intrare este de 30 lei. 

ZIUA de CLUJ pune la bătaie patru invitaţii duble pentru acest eveniment. Regulamentul concursului AICI. 

Adrian Berinde (născut în 1958) a devenit un nume în pictura contemporană în Elveția, unde a organizat numeroase expoziții personale și și-a reprezentat țara de adopție în concursuri internaționale și expoziții de grup. În România este cunoscut mai mult ca muzician decât ca pictor și ocupă un loc special în peisajul muzical autohton, datorită vocii inconfundabile și a stilului său unic: un mix original de rock, folk și poezie autentică.

A făcut parte din echipa prestigioasei companii Cirque du Soleil (Montreal, Canada) și a fost directorul artistic al Clubului Prometheus (București), unde a coordonat realizarea a sute de manifestări culturale, dintre care două spectacole de teatru în regia sa. A publicat un volum de versuri, intitulat "Captiv în inutil". 

Comenteaza