Concert vocal-simfonic, sub bagheta dirijorului Giovanni Bria, la Filarmonica din Cluj

Concert vocal-simfonic, sub bagheta dirijorului Giovanni Bria, la Filarmonica din Cluj
Cel de-al doilea concert al stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca va avea loc vineri, 23 septembrie, la ora 19.00, la Colegiul Academic.

Sub bagheta dirijorului Giovanni Bria, Corul şi Orchestra Filarmonicii Clujene, alături de soliştii Claudia Bataragă (soprană), Maria Pop (mezzosoprană), Ovidius Şiclovan (tenor) şi Marius Sâmpelean (bariton), vor interpreta Missa in tempore belli (Paukenmesse), de Joseph Haydn. Din programul serii fac parte Uvertura operei Don Giovanni, de Mozart şi Simfonia a II-a în Re major, de Beethoven. Dirijorul Corului este Cornel Groza.

Giovanni Bria îşi desfăşoară cariera artistică pe mai multe planuri, ca dirijor, pianist, muzicolog şi organizator de festivaluri. După studiile muzicale, urmate la Conservatoarele din Zürich şi Genf, Giovanni Bria s-a dedicat operei, fiind pe rând corepetitor, dirijor de cor, organizator şi capelmaestru al Operelor din Angoulème, Nantes, Marseille şi Genf. Un moment esenţial în cariera sa dirijorală pe scena de operă a fost invitaţia primită din partea lui Wieland Wagner - nepotul compozitorului Richard Wagner - la Festivalul de la Bayreuth.

Din anul 1991, Giovanni Bria a dirijat cu succes ansambluri renumite precum Corul de Cameră din Moscova, Corul Naţional Ceh din Praga, Ansamblul Vocal din Lausanne sau orchestre precum Filarmonica din Stuttgart, Orchestra Naţională din Praga, Orchestra de Cameră din Vilnius.

În anul 1996 Giovanni Bria a fondat Festivalul „Musiksommer am Zürichsee", al cărui preşedinte şi director artistic este şi azi.

Amintim că preţurile biletelor şi abonamentelor la Filarmonica „Transilvania" se modifică începând cu această stagiune: 25 lei - 13 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari) pentru concertele incluse în abonament; 40 lei - 20 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele ajung la 400 lei, respectiv 200 lei cu reducere.

Comenteaza