Conti "resuscitat" pentru 77 de ore GALERIE FOTO

Conti
Un număr de 77 de artişti autohtoni şi internaţionali "şi-au dat întâlnire" la Cluj, în incinta Hotelului Continental, într-un maraton artistic de 77 de ore, ce înglobează lucrări din 7 domenii: muzică, pictură, video/foto, dans, teatru, artizanat şi dialog. Evenimentul a început în data de 14 februarie şi se încheie duminică, 17 februarie, la prânz.

Astăzi la prânz, când soarele a început să zâmbească timorat peste Cluj, bătrânul Conti respiră greu. E penultima zi a maratonului artistic şi pare-se că energia tinerilor ce i-au trecut pragul în ultimele zile l-au stors de vlagă. E greu să ţină pasul cu platanele în detrimentul orchestrelor camerale ce animau seratele şi balurile de altă dată. Totuşi, încearcă să-şi ascundă cicatricile sub rame grele în care atârnă fotografii fel şi fel, instalaţii colorate, se alintă cu un baldachin şi "îşi drege" umbra răcoroasă pe ritmurile improvizate şi atemporale ale unor tineri înconjuraţi de instrumente de bambus "construite" parcă în mijlocul unei jungle dogorâtore.

E devreme pentru o zi de weekend şi încăperile gigantice sunt încă pustii. Doar paznicul, un bărbat modest şi bine înfofolit, cu totul din alt decor, stă tolănit la o masă lângă intrare şi priveşte confuz la "mobilierul artistic" ce-l înconjoară. Se uită suspicios la fiecare chip cu ochelari supradimensionaţi şi freze excentrice asorate la outfit-uri curcubeu şi asimetrice ce încearcă curios să-şi afle paşii spre galerii.

E încă devreme şi bătrânul Conti mai are o noapte de trăit până cine ştie când. Poate pân' de Mărţişor.

Tema principală a acestui eveniment artistic de amploare, intitulat sugestiv „77 H'Art Filling", este "Lumina".

"Efectul potenţial al acestui festival este punerea în lumină a unui spaţiu care se cere revalorificat. Se crează o platformă în care „muzica din suflet" sau atmosfera care-ţi „umple inima" să nu rămână nisşte termeni luaţi în derâdere de emanciparea accelerată la care este supusă recent expresia artistică", spun organizatorii.

Expoziţiile şi atelierele sunt completate de câte un after-party la „Zorky Off The Record".

Mai multe detalii despre program şi participanţii la eveniment AICI.

 

 

 

Comenteaza