Copiii, aşteptaţi la un atelier teatral

Copiii, aşteptaţi la un atelier teatral

 Centrul Cultural Francez (CCF) din Cluj  organizează un atelier de expresie teatrală în limba franceză dedicat copiilor între 10 şi 14 ani. Atelierul va avea loc în perioada aprilie-iunie 2010 şi va fi încheiat printr-un spectacol de teatru care va fi jucat la Dej, în cadrul Festivalului de Teatru Francofon pentru Copii “Franthousiasme”.

 

 Participanţii vor face cursuri de mişcare scenică, improvizaţie, dicţie, exprimare artistică. Cunoştinţele lor de limbă franceză trebuie să fie cel puţin elementare.

 

Atelierul va fi animat de Alexandru Jurcan, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru francofon pentru copii din România. Profesor la Liceul “Octavian Goga” din Huedin, el este şi coordonatorul trupei şcolare “Assentiment”, de care se ocupă de 15 ani.

 

 împreună cu elevii săi, Alexandru Jurcan a participat la numeroase festivaluri de teatru din Franţa, Spania, Italia sau România, obţinând diverse premii internaţionale. Pentru activitatea sa de promovare a valorilor francofoniei, Jurcan a fost distins de Republica Franceză cu prestigioasa decoraţie “Palmes Academiques”.

 

 El este şi un cunoscut scriitor şi traducător din limba franceză. Atelierul teatral organizat de CCF costă 63 de euro. înscrierile se pot face direct la sediul instituţiei de pe str. I.C. Brătianu nr. 22 sau prin e-mail, la adresa cours.formation@ccfcluj.ro.

 

Comenteaza