CULTURĂ. Ateliere de teatru şi muzică susţinute de specialişti străini

CULTURĂ. Ateliere de teatru şi muzică susţinute de specialişti străini
Un atelier cu tema “Ritmul spectacolului şi muzica actorului”, dar şi unul cu tema “Acţiunea, ritmul şi actorul” vor fi susţinute în intervalul următor la Cluj de către Frans Winther (foto) şi respectiv de Jean-Jacques Lemêtre, din Franţa.
Atelierul condus de Winther se va desfăşura între 7-10 iulie, în timp ce cel care se va desfăşura sub îndrumarea lui Lemêtre va avea loc între 12-15 iulie.

“Cu o durată de patru zile, atelierul condus de Frans Winther cuprinde improvizaţii şi exerciţii de voce, cântec, vorbire, ritm şi mişcare. Fiecare zi începe cu încălzire vocală, ca şi combinaţie între exerciţii de antrenare a vocii şi exerciţii care au ca scop intensificarea prezenţei scenice”, au precizat reprezentanţii asociaţiei ARTHOC.

In cadrul atelierului ce va fi conduse de Jean-Jacques Lemêtre, accentul va fi pus pe prezenţa actorului în spectacol şi pe construirea unui personaj cu ajutorul rtimului şi al corpului, dar şi pe voce şi pe “orchestraţia cuvântului rostit sau cântat”.

Primul dintre ateliere se adresează unui număr de 25 de participanţi, în timp ce cel de-al doilea este pentru 35 de persoane.
Comenteaza