CULTURĂ. Celebra Misă în Si minor a lui Bach, interpretată de Corul şi Orchestra Filarmonicii

CULTURĂ. Celebra Misă în Si minor a lui Bach, interpretată de Corul şi Orchestra Filarmonicii
Corul şi orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca vor susţine vinerea viitoare un concert în care vor prezenta faimoasa Misă în Si minor a lui Johann Sebastian Bach.
Concertul va avea loc la Biserica romano-catolică Sfântul Mihail, de la ora 19. Solişti vor fi soprana Luiza Fatyol, mezzosoprana Orsolya Veres, Tony Bardon - tenor, Florin Cezar Ouatu - contratenor şi Cristian Hodrea - bariton.

Misa în Si minor este una din cele mai apreciate creaţii de muzică religioasă ale lui Bach, iar primele ei părţi au fost scrise în 1733 şi ultimele în 1738. Lucrarea a fost compusă iniţial pentru a fi interpretată în biserici, pentru cultul catolic.

„De cele mai multe ori totuşi, Misa a fost revendicată de acustica sălilor de concert seculare”, menţionează reprezentanţii Filarmonicii clujene.

Biletele pentru concertul de vinerea viitoare costă 20 de lei, cu preţ întreg, respectiv 10 lei, cu preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari.Biletele pot fi cumpărate de la sediul Filarmonicii, din Piaţa Lucian Blaga. 
Comenteaza