CULTURĂ. Concert al Filarmonciii, dedicat preşedintelui Poloniei şi victimelor accidentului aviatic din Rusia

CULTURĂ. Concert al Filarmonciii, dedicat preşedintelui Poloniei şi victimelor accidentului aviatic din Rusia
Concertul în care Corul şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania (FST) din Cluj-Napoca vor prezenta, vineri, celebra Misă în si minor a lui Johann Sebastian Bach, va fi dedicat preşedintelui Lech Kaczinsky şi victimelor tragediei aviatice din Rusia, a anunţat astăzi conducerea instituţiei. Reprezentaţia va avea loc de la ora 19, la Biserica Sfântul Mihail (foto).
Evenimentul va fi precedat de o conferinţă de presă, care va avea loc miercuri şi la care vor participa dirijorul Orcehstrei Filarmonicii clujene, Nicolae Moldoveanu (Elveţia) şi soliştii Luiza Fatyol, Orsolya Veres, Florin Cezar Ouatu, Tony Bardon şi Cristian Hodrea.

Dirijorul Corului, la reprezentaţia de vineri, va fi Cornel Groza.

“Una dintre ultimele lucrări din creaţia lui Bach, Misa în si minor este una dintre
cele mai aclamate şi interpretate lucrări ale Barocului târziu. Comentariile din jurul lucrării s-au axat, de-a lungul timpului, atât pe complexitatea şi dificultatea sa tehnică şi interpretativă cât şi pe faptul că este o misă cu elemente catolice compusă de un compozitor prin excelenţă luteran”, au menţionat reprezentanţii Filarmonicii clujene. 

Biletele pentru concertul de vineri costă 20 de lei, cu preţ întreg, respectiv 10 lei, cu preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele pot fi cumpărate de la sediul Filarmonicii, din Piaţa Lucian Blaga. 

Comenteaza