CULTURĂ. Directorii de Teatru din Cluj, evaluaţi la Ministerul Culturii

CULTURĂ. Directorii de Teatru din Cluj, evaluaţi la Ministerul Culturii
Directorul Teatrului Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, Ionel Vartic, dar şi directorul Teatrului Maghiar de Stat, Tompa Gabor, au fost evaluaţi la Ministerul Culturii.
Directorul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), Crişan Muşeţeanu, şi cel al Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), Ruxandra Theodorescu, sunt singurii dintre cei 12 directori de instituţii publice de cultură aflaţi la sfârşit de mandat care au primit note maxime (10) în urma evaluării realizate la sfârşitul anului 2009 de către o comisie a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN).

Potrivit site-ului oficial al MCPN, citat de Agerpres, 30 de manageri de instituţii publice de cultură subordonate ministerului au fost evaluaţi la sfârşitul anului trecut de către o comisie a ministerului, în conformitate cu Legea nr. 269/2009 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor de cultură.

Un număr de 12 directori dintre cei 30 evaluaţi se aflau la sfârşit de mandat, primind, cu două excepţii - Ionel Vartic, directorul Teatrului Naţional “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca (8,91) şi Voicu Enăchescu, directorul Centrului Naţional de Artă “Tinerimea Română” (8,37) - note peste 9, ceea ce le conferă preempţiune pentru un nou mandat.

Tompa Gabor, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a obţinut nota 9,83. Directorul Operei Maghiare din Cluj, Simon Gabor, nu a fost evaluat încă, din cauză că raportul nu este finalizat, potrivit rezultatelor finale.

Managerii culturali cărora nu le-a expirat mandatul, în număr de 18, au fost şi ei supuşi unei evaluări de către comisia ministerului, toţi obţinând notă de trecere - peste 7.

Vezi raportul lui Tompa Gabor (.pdf)

Vezi raportul lui Ionel Vartic (.pdf)
Comenteaza