CULTURĂ. Două lucrări de George Enescu, în concertul Filarmonicii de vineri

CULTURĂ. Două lucrări de George Enescu, în concertul Filarmonicii de vineri
„Rapsodia română nr. 2” şi lucrarea „Preludiu la unison şi Menuet lent din Suita nr. 1 pentru Orchestră”, ambele compuse de George Enescu, vor fi prezentate vineri de către Filarmonica clujeană. Fostul rector al Academiei de Muzică din Cluj, Aurel Marc - oboi, va fi solist în cadrul reprezentaţiei, care va mai cuprinde lucrări de Haydn şi Respighi.
Programul concertului cuprinde, pe lângă lucrările lui Enescu şi „Concertul pentru oboi în Do major, Hob. VIIg:C1”, de J. Haydn şi „Pini di Roma”, de O. Respighi.

Dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Transilvania va fi Radu Popa.
 
„Enescu, Haydn, Respighi: o combinaţie pe cât de eterogenă stilistic, pe atât de ofertantă prin lucrările pe care le propune. Nostalgică şi sentimentală, muzica lui Enescu exprimă caracterul românesc într-o manieră profundă, descriind lumea satului cu ritmurile sale când leneşe, când pline de patimă. Respighi, pe de altă parte, îşi creează poemul Pini di Roma în atmosfera impresionistă degajată de lucrările lui Debussy. între ele, o oază de rigoare şi claritate clasică, prin Concertul pentru oboi de Haydn,una dintre cele mai importante lucrări concertante din repertoriul acestui instrument”, susţin, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Filarmonicii clujene.

Reprezentaţia de vineri va avea loc de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor. Biletele costă 20 de lei, cu preţ întreg, respectiv 10 lei, cu preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pensioanri.

Comenteaza