CULTURĂ. Fost director în Africa de Sud, profesor la Academia de Muzică din Cluj

CULTURĂ. Fost director în Africa de Sud, profesor la Academia de Muzică din Cluj
Artista de jazz Teodora Enache, cea care va susţine un concert la Cercul Militar din Cluj, precum şi Darius Brubeck Quartet, condus de profesorul Darius Brubeck (foto) de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, din Cluj. Aceştia sunt artiştii care deschid seria de concerte din cadrul Bucharest Spring Jazz 2010 (5 - 15 mai), cu un recital susţinut pe scena Ateneului Român, informează organizatorii, Fundaţia Racursi.
Teodora Enache este una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc. A debutat în anul 1993, la Festivalul de Jazz de la Sibiu, încununat cu premiul pentru debut. Au urmat festivalurile de jazz de la Bucureşti, Braşov, Iaşi, Timişoara, dar şi concerte în Germania, Rusia, Italia, Franţa, Elveţia, cântând alături de legende precum Johnny Răducanu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. A primit numeroase premii, în SUA, fiind numită "a doua Ella Fitzgerald".

Din 2006, Darius Brubeck - fost director al Centrului pentru Jazz şi muzică populară din Durban, Africa de Sud, unde şi-a petrecut mare parte a vieţii sale – şi-a dedicat viaţa unei intense activităţi concertistice. A cântat pe marile scene din Europa şi Statele Unite ale Americii. însoţit în concerte de Mike Rossi - saxofon, clarinet şi flaut -, Matt Ridley - contrabas şi Wesley Gibbens – percuţie.

în prezent, Darius Brubeck predă un curs de muzică la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj.

Biletele pentru concertul susţinut de Teodora Enache şi Darius Brubeck Quartet, cu preţuri cuprinse între 100 şi 200 de lei, sunt disponibile în reţeaua Eventim, librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Germanos şi Vodafone, Sala Palatului, reţeaua Vreaubilet şi online, pe www.bilete.ro şi www.eventim.ro.

Comenteaza