CULTURĂ. Muzica clasică explicată copiilor

CULTURĂ. Muzica clasică explicată copiilor
Tânărul dirijor Matei Pop le-a vorbit astăzi copiilor şi tinerilor clujeni despre compozitorii de muzică clasică şi muzica pe care aceştia au compus-o, în cadrul unui concert pentru copii şi tineri susţinut la Cluj - Napoca de Orchestra Simfonică a Filarmonii de Stat Transilvania (FST).
Reprezentanţia a cuprins părţi muzicale din simfonii compuse de W. Mozart, G. Bizet, J. Haydn şi L. Beethoven, a avut loc în sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) fiind reluată după o pauză de jumătate de oră: „Ce naţionalitate a avut compozitorul Joseph Haydn?”, „Cine ne poate enumera cu glas tare gama muzicală?”, „Ce fel de muzică vă place mai mult, cea veche sau cea de azi?”, au fost câteva dintre întrebările adresate de către dirijor tinerilor care au umplut sala de concerte a AMGD.

Copiii şi tinerii prezenţi în sală au ascultat cu atenţie explicaţiile dirijorului şi au fost invitaţi de către acesta să şi danseze. Tinerii s-au rezumat însă să aplaude şi să răspundă la întrebările adresate de către tânărul dirijor, care le-a spus în final că îi mai aşteaptă şi la alte reprezentaţii.
Comenteaza