CULTURĂ. Piesă realizată de un teatru din Avignon, pe scena clujeană

CULTURĂ. Piesă realizată de un teatru din Avignon, pe scena clujeană
Spectacolul "Vreau să mi se vorbească" (le veux qu’on me parle), realizat de Louis Calaferte la Tetarul des Halles din Avignon, Franţa, va fi prezentat în 3,4 şi 5 martie la Teatrul maghiar de Stat (TMS) din Cluj-Napooca.
Scriitorul piesei, Louis Calaferte (1928 – 1994), este autor de romane, eseuri, nuvele, poezii şi povestiri, şi a obţinut în 1978 premiul Ibsen, respectiv Marele Premiu pentru literatură în 1992, se menţionează într-o prezentare a TMS.

Piesa este regizată de către Alain Timar, cel care a fondat „Teatre des Halles”, din Avignon, Franţa, în 1983, şi care a regizat peste 45 de spectacole în Franţa şi în alte ţări.

"Vreau să mi se vorbească – toată opera lui Calaferte se regăseşte în această poruncă: afirmarea unui EU, voinţa afişată şi vorbirea, ca necesitate vitală. Această revendicaţie mută a reabilitării şi a circulaţiei cuvântului între oameni este titlul generic al acestui spectacol, construit – pe baza diverselor opere (piese scurte, extrase din carnete, aforisme, poezii) – ca un fel de călătorie în ţara lui Calaferte", se mai specifică în prezentarea TMS.

Din distribuţie fac parte, potrivit TMS, Yaël Elhadad, Nicolas Gény, Roland Pichaud.

Piesa este subtitrată în limba maghiară, va fi prezentată în 3,4 şi 5 martie de la ora 20, în noua sală studio a TMS, iar preţul biletelor este de 20 de lei.
Comenteaza