CULTURĂ. Reacţii prin desen la articolele de presă

CULTURĂ. Reacţii prin desen la articolele de presă
Un atelier dedicat desenului de presă a fost inaugurat aseară la cafeneaua Insomnia din Cluj. „REACT!” este o tentativă de a demonstra impactul imaginii de presă asupra comunităţii. Atelierul este iniţiat de doi tineri artişti, Isa Balog şi Vincent Crougennec, şi va avea loc din două în două săptămâni, marţi seara, de la ora 18.
Prima întâlnire a fost una de „încălzire”, însă cei peste 20 de participanţi au intrat rapid în atmosfera „de lucru”. Ei au putut viziona şi dezbate desene de presă ale unor artişti celebri, între care Mihai Stănescu, Saul Steinberg, Tomi Ungerer sau Dan Perjovschi.

Apoi, fiecare dintre cei prezenţi a fost invitat să „producă” un desen plecând de la diverse articole din presă, de la „Dublă crimă la maternitatea Galaţi” la „divorţ între lebede”. Majoritatea participanţilor au reacţionat pe loc, desenând încă din timpul expunerii, pe marginea imaginilor prezentate.

Conform organizatorilor, următoarele întâlniri vor avea ca teme Clujul, mediul înconjurător şi respectiv internetul. Desenele vor fi publicate într-un album.
Comenteaza