CULTURĂ. Recital actoricesc francez la Cluj, doar pentru maghiari

CULTURĂ. Recital actoricesc francez la Cluj, doar pentru maghiari
Prima reprezentaţie a piesei „Vreau să mi se vorbească”, de Louis Calaferte, regizată de Alain Timar a fost prezentată aseară la Teatrul Maghiar de Stat. Alte două reprezentaţii vor avea loc azi şi mâine, de la ora 20. Spectacolul a fost pus în scenă în limba franceză şi a fost subtitrat doar în limba maghiară.
Spectacolul prezintă un colaj de mai multe fragmente din opera scriitorului francez Louis Calaferte (1928 – 1994), într-un soi de tragi-comedie în care accentul cade pe jocul celor trei actori, Yaël Elhadad, Nicolas Gény, Roland Pichaud.

Sunt prezentate rând pe rând diferite tipologii umane sau situaţii precum decăderea unui ambiţios sau a avarului, dilemele existenţiale ale unor oameni de afaceri, spiritul specific negustoresc sau deziluziile din cuplu.

Spectacolul este realizat la Teathre des Halles din Avignon şi a fost prezentat aseară în noua sală studio a TMS, urmând să fie jucat şi astăzi şi mâine seară de la ora 20. Dezavantajul este că replicile, rostite în franceză, sunt subtitrate doar în limba maghiară nu şi în română.
Comenteaza