CULTURĂ. Schimb de experienţă cu biserici de lemn în Polonia

CULTURĂ. Schimb de experienţă cu biserici de lemn în Polonia
Reprezentanţii Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj participă la Cracovia (Polonia), în perioada 1 – 21 martie, la expoziţie fotografică „Spaţiu sacru, biserici de lemn româneşti”.
„Este o oportunitate de a face cunoscute valorile tradiţionale ale zonei noastre, dar reprezintă şi un schimb de experienţă care va duce la o cunoaştere mai bună a valorilor care ne reprezintă. Vom participa cu 65 de lucrări care vor ilustra această adevărată comoară naţională reprezentată de edificile de cult clădite din lemn”, a explicat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, instituţie în subordinea căreia funcţionează CJCPCCT.

Expoziţia reprezintă unul din cele opt proiecte care urmează să fie realizate în acest an de către judeţul Cluj şi regiunea înfrăţită Malopolska din Polonia.

Regiunea poloneză va fi reprezentată şi ea la Cluj în cadrul unei expoziţii ce va fi amenajată în holul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” în intervalul 15 – 26 martie, şi care va fi intitulată „Spaţiu sacru, biserici de lemn poloneze”.
Comenteaza