CULTURĂ. Simfonii celebre pentru copiii clujeni

CULTURĂ. Simfonii celebre pentru copiii clujeni
Un concert simfonic adresat copiilor şi tinerilor, cu decupaje din simfonii celebre, va fi prezentat sâmbătă în sala Studio a “Academiei de Muzică Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Reprezentaţia intitulată "Simfonia", dedicată tinerilor şi copiilor, este organizată de Filarmonica de Stat Transilvania (FST) şi concepută de către dirijorul clujean Matei Pop.
Orchestra Simfonică a Filarmonicii, ce va fi dirijată de către Matei Pop, va interpreta fragmente muzicale din “Simfonia în sol minor” K.V. 550, de Wolfgang Amadeus Mozart, “Simfonia în Do major”, de Georges Bizet, “Simfonia nr. 88” de Joseph Haydn şi “Simfonia în Do major”, op. 21, de Ludwig van Beethoven.

După un model pe care l-a mai pus în practică la Oradea, Matei Pop le va prezenta copiilor şi noţiuni generale despre simfonie, conform reprezentanţilor FST.

“Este un concert educativ pentru copii, care reprezintă începutul unui proiect mai lung. Am optat pentru locaţia Academiei de Muzică deoarece e foarte dificil să îi ţii atenţi pe copii atenţi într-o sală foarte mare precum cea de la Casa de Cultură a Studenţilor. La Academie sunt mai aproape de Ochestră şi pot fi mai atenţi”, a declarat Marius Tabacu, directorul FST.

El a subliniat în schimb că spectacolul va avea două reprezentaţii, de la ora 11 şi respectiv 12.30, ceea ce va permite unui număr mai mare de copii să asiste la concert. 

Biletele costă 5 lei pentru elevi şi 10 lei pentru adulţi.
Comenteaza