CULTURĂ. Socaciu şi-a dedicat concertul de la Cluj doctorului Mihai Lucan

CULTURĂ. Socaciu şi-a dedicat concertul de la Cluj doctorului Mihai Lucan
Cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară şi folk Victor Socaciu a dedicat concertul susţinut sâmbătă la Cluj, precum şi noul album lansat ieri, doctorului Mihai Lucan, care l-a operat anul trecut. Socaciu a cântat o melodie şi în memoria Tatianei Stepa.
„Dedic acest concert, de fapt întregul album, medicului Mihai Lucan, precum şi echipei cu care operează dânsul. Ştiu că se află în sală. Este o valoare nu doar la nivel naţional, ci mondial, aşa că aveţi grijă de el”, a spus Victor Socaciu în deschiderea concertului său de sâmbătă seară, de la Casa de Cultură a Studenţilor. El şi-a manifestat recunoştinţa faţă de doctor pe întreaga durată a reprezentaţiei.

Interpretul a mărturisit că a compus albumul „Iedera”, care a fost lansat ieri la Cluj, la sfârşitul anului trecut, în perioada de convalescenţă după o operaţia de dublu transplant renal efectuată de echipa coordonată de către doctorul Mihai Lucan. Operaţia prin care a trecut a fost un moment de cumpănă pentru el, a adăugat artistul.

Victor Socaciu a deschis concertul cu câteva melodii acompaniate la claviatură de Mike Constantinescu, spre uşoara dezamăgire a publicului, care ar fi dorit să îl vadă pe artistul de folk cântând la chitară, fără alt acompaniament. în partea a doua a reprezentaţiei, atmosfera s-a schimbat radical, Socaciu a interpretat melodii care l-au consacrat, la chitară, iar rând pe rând Victor Socaciu, George Niculescu şi actriţa Maria Ploae au încântat audienţa, Un moment aparte l-a constituit interpretarea de către Socaciu a unei melodii dedicate cântăreţei de folk Tatiana Stepa, care a murit anul trecut.

La concertul de aseară au asistat aproximativ 300-400 de persoane.

Socaciu a fost operat în luna septembrie la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, unde i-au fost înlocuiţi ambii rinichi.

Operaţia de transplant renal a durat cinci ore şi a fost efectuată de o echipă de medici condusă de profesorul Mihai Lucan.
Comenteaza