CULTURĂ.Serată cu muzică de chitară la Casa Municipală de Cultură

CULTURĂ.Serată cu muzică de chitară la Casa Municipală de Cultură
Un eveniment în cadrul căruia vor putea fi ascultaţi câţiva dintre cei mai apreciaţi tineri chitarişti clujeni, va avea loc vineri seară la Casa Municipală de Cultură (CMC) din Cluj-Napoca. Programul va cuprinde lucrări ale unor compozitori de muzică de chitară dar şi fragmente dintr-o compoziţie pentru lăută a lui J.S. Bach.
Protagoniştii concertului care va avea loc vineri de la ora 19 la CMC Cluj-Napoca sunt "printre cei mai valoroşi tineri chitarişti din Cluj laureaţi a mai multor concursuri interne şi internaţionale”, potrivit lui Ucu Bodiceanu, consilier al instituţiei de cultură. „Serata muzicală” este organizată de Asociaţia de Chitară Transilvania cu participarea elevilor profesorului Ştefan Trifan. între tinerii chitarişti care vor concerta se numără Petru Băltaru, Vlad Soare, Patricia Nicula sau Octavia Sărătean.

Din program fac parte lucrări semnate de chitarişti şi compozitori de muzică de chitară precum Bartolome Calatayud sau Maximo Diego Puyol, dar şi „Variaţiuni pe o temă de Mozart”, de Fernando Sor, sau fragmente din Suitele I şi III pentru lăută ale lui Johan Sebastian Bach.

Intrarea la evenimentul organizat de către CMC Cluj-Napoca este liberă.
Comenteaza