Cum a fost la "Peer Gynt - Rockstar", adaptarea nonconformistă a lui Misirianţu pentru piesa lui Ibsen FOTO

Cum a fost la
Sala plină la premiera spectacolului muzical "Peer Gynt Rockstat", în regia lui Sorin Misirianțu. Adaptarea nonconformistă pentru piesa lui Henrik Ibsen a fost prezentată, vineri seara, pe scena Operei Naţionale din Cluj-Napoca.

"Peer Gynt - Rockstar", eveniment din cadrul proiectului ,,Platforma Culturală TiMAF", a prezentat printr-o viziune regizorală originală fuziunea dintre muzica pop-rock, teatrul tradițional, literatură și dans.

Specacolul a început cu Sorin Misirianțu, în postura de regizor, care organizează un casting pentru drama Peer Gynt, la care, pe rând, dau audiții: trioul vocal feminin, 3 o'clock, Maria Alexievici, Vlad Morar, Adrian Balint și Dudu Isabel. Abia pe urmă, după ce regizorul și-a ales echipa și a distribuit rolurile, spectatorii au fost introduși în povestea lui Peer Gynt.

Drama lui Henrik Ibsen "Peer Gynt" a fost reinterpretată într-un spectacol musical modern și interactiv, cu tentă umoristică. Spectatorii au putut asculta fragmente din "Peer Gynt" de Edvard Grieg combinate cu muzica pop-rock compusă special pentru acest spectacol.

Evenimentul "Peer Gynt - Rockstar" a fost pus în scenă de regizorul Sorin Misirianțu, care împreună cu Adrian Balint și Dudu Isabel au compus muzica pentru spectacol, aranjamentul orchestral al spectacolului fiind realizat de Daniel Patrick Cohen, iar coordonarea muzicală, de dirijoarea Dalma Kovács.

Partitura muzicală a fost interpretată de formația Les Nuages, o formație unică, datorită combinației cvartetului de coarde cu percuție și voce, și de către Renata Burcă și Dalma Kovacs, la pian.

Comenteaza