Curentul "DADA" reînvie la Cluj

Curentul
Naţionalul clujean a inaugurat, săptămâna aceasta, un spaţiu de joc neconvenţional în fosta locaţie "Art Cafe". Mâine seară, clujenii vor putea lua parte la cel de al doilea spectacol organizat în noul spaţiu artistic: "DADA Trans iT", cu Ionuţ Caras şi Cristian Grosu, în regia Aristiței Albăcan.

Spectacolul "DADA Trans iT" este un colaj de 10 scene cu pauza și final apoteotic, ce are la bază texte dadaiste de Tristan Tzara, Hugo Ball, Kurt Schwitter. Textele au fost adaptate contextului socio-politic internațional actual. Colajul conține clipuri video de Mauser Band, Planeta Moldova și Febre 39, precum și momente originale de film, grafică și animatie.

Regia spectacolului este semnată de către Aristița Albăcan, regizor și profesor la School of Arts and New Media, University of Hull, Marea Britanie. Din distribuţie fac parte actorii Teatrului Naţional din Cluj-Napoca Ionuț Caras şi Cristian Grosu. Filmul şi animaţia sunt semnate de Toma Albacan.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul este prezentat în cadrul "Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj", ce se desfăşoară în perioada 4-7 octombrie.

Spectacolul "DADA Trans iT" se joacă mâine, de la ora 21, la Studio ArtClub, strada Ştefan cel Mare, numărul 14. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vezi aici un video-teaser a spectacolului.

Etichete
Comenteaza