"D'ale carnavalului" de Sibiu, sold-out la Cluj. Realizatorii: teatrul a fost întotdeauna pe drum, dorim să-l vadă cât mai multă lume VIDEO

Spectacolul-eveniment "D'ale carnavalului", de I.L. Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete, o producţie a Teatrului Radu Stanca din Sibiu, va fi jucat cu casa închisă deseară la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) din Cluj.

Conform iniţiatorului festivalului Comedy Cluj, Sorin Dan, toate biletele au fost epuizate pentru spectacolul "D'ale carnavalului" programat deseară în cadrul festivalului, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Spectacolul poartă marca regizorală a lui Silviu Purcărete, nominalizat cu această montare la premiul UNITER pentru cea mai bună regie, la ediţia din 2012.

Directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac a explicat că pentru a pune în scenă spectacolul la Cluj a fost nevoie de un spaţiu larg în jurul scenei, mai mare decât cel de la Teatrul Naţional, iar Teatrul Maghiar fiind ocupat cu o premieră, s-a optat pentru CCS.

Scenograful montării, Dragoş Buhagiar a ţinut să sublinieze că politica lui Chiriac este ca spectacolele de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" "să fie văzute de cât mai multă lume".

"Pentru noi e important ca spectacolul să fie cât mai aproape de forma cum arăta la premieră şi să-l vadă oameni de peste tot. Teatrul la noi se face cu bani publici şi e dreptul oamenilor de peste tot să îl poată vedea. Teatrul a fost de la început pe drum, face parte din istoricul nostru", a punctat Dragoş Buhagiar. "Este un altfel de Caragiale şi nostalgic şi poetic, are mare legătură şi cu viaţa noastră".

Regizorul Sivliu Purcărete a subliniat că, pe de o parte, textul lui Caragiale îşi păstrează actualitatea şi "spriritul viu".

Directorul Teatrului din Sibiu, Constantin Chiriac, a arătat că instituţia încearcă să realizeze proiecte viabile, care să reziste în timp, iar spectacolul "Faust", regizat tot de Silviu Purcărete, reprezintă un exemplu unic în Europa, în care o montare devine vector cultural, care atrage în permananeţă turişti, români şi străini, în oraş.

 

Comenteaza