Dracula, într-o comedie marca Nola Rae, la Teatrul Maghiar

Dracula, într-o comedie marca Nola Rae, la Teatrul Maghiar
Un spectacol inedit, “Dracula the Clown”, scris şi regizat de Nola Rae, o autoare de spectacole de pantomimă cunoscută la nivel mondial, va fi prezentat mâine- seară, la Teatrul Maghiar de Stat (TMS) (foto) din Cluj-Napoca.

O poveste dramatică de groază este transformată într-una comică în spectacolul “Dracula the Clown”. Piesa va fi prezentată mâine de la ora 20:00, în noua sală Studio a TMS Cluj. Artist de renume mondial, care îmbină mima, dansul, teatrul de păpuşi şi clowneria, Nola Rae a fost premiată în 2008 de către Regina Elisabeta a Marii Britanii, cu ordinul “Member of The Most Excellent Order of The British Empire”.

 

“Spectacolul evoluează pe Bram Stoker (autorul romanului “Dracula”, n.red.) care îşi dezvoltă ideile absurde despre Contele Dracula şi, astfel, devine mai nebun decât personajele închipuite de el”, precizează Nola Rae, într-o prezentare a spectacolului. Potrivit oficialilor instituţiei, piesa prezintă  “un amalgam inedit de culoare, muzică, păpuşerie şi mimă”, iar ideea realizării sale a pornit la Braşov, în 2006, când Nola Rae şi Liviu Matei s-au gândit la un proiect de spectacol.

 

Piesa, al cărei scenariu original va apărea şi sub formă de carte, a avut premiera în 2009, în sala studio “Euphorion” de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Din distribuţie fac parte Bogdan Zsolt, Liviu Matei, Reka Ksutak, respectiv Jeno Szabo/Laszlo Gyorgy. Muzica este semnată de Iosif Herţea, iar costumele, de Matthew Ridout. Spectacolul este produs de către London Mime Theatre şi Asociaţia Cabotin.

 


 

Comenteaza