Editurile clujene, la Gaudeamus

Editurile clujene, la Gaudeamus
Mai multe edituri clujene participă la Gaudeamus, cel mai important târg anual de carte din ţară.

 Editurile clujene se aşteaptă la vânzări cel puţin similare sau chiar cu până la 50% mai mari la ediţia din 2009 a târgului internaţional de carte Gaudeamus - Carte de învăţătură din Bucureşti, comparativ cu ediţia de anul trecut, în ciuda crizei economice.

 

La Târgul internaţional de carte Gaudeamus 2009 – Carte de învăţătură, ediţia a XVI-a, organizat de Radio România, participă 385 de edituri din ţară şi străinătate, care îşi expun cărţile pe o suprafaţă de 14.000 mp, în pavilionul central al complexului Romexpo. între editurile participante se numără şi cele clujene Limes, Eikon, Casa Cărţii de Stiinţă, Idea şi Presa Universitară Clujeană - editura Universităţii Babeş –Bolyai (UBB).

 

 “Ediţia de anul acesta arată foarte bine, se vede de la început că va fi una foarte reuşită, în condiţiile în care vânzările cele mai mari sunt aşteptate vineri, sâmbătă şi duminică. Se caută titluri din diferite domenii, însă nu doar vânzarea pe loc este importantă, ci faptul că vin bibliotecile, fac comenzi pe care, cum ajungem acasă, începem să le pregătim. Acesta este singurul târg la care merită să participi şi pentru vânzare, restul sunt mai mult pentru vizibilitate. Sperăm să vindem de 15.000 de lei. Anul trecut am vândut de 10.000 de lei”, a declarat Mircea Trifu, reprezentantul editurii Casa Cărţii de Stiinţă, una dintre editurile clujene care au plecat la Bucureşti până duminică. Editura Eikon pregăteşte la Gaudeamus 2009 lansări pentru volumele “Dimensiunea românească a existenţei” şi “Nae Ionescu. Aşa cum l-am cunoscut” de Mircea Vulcănescu, “Parafrazându-l pe Basarab Nicolescu: .

 

Criza actuală a debutat moral, cultural, spiritual şi abia apoi, economic. Se manifestă o cerere mai mare pentru carte de spiritualitate, duhovnicească, dar şi de cultură de bună calitate. Este normal să refaci criza de unde a plecat”, a menţionat Valentin Ajder, unul dintre cei doi directori ai editurii Eikon.  “Dacă sunt absenţe notabile, acestea nu sunt din afara capitalei. Târgul se prezintă foarte bine, bugetul e cam acelaşi ca anul trecut, iar vizitatori sunt mai mulţi, conform estimărilor noastre”, a precizat Connie Chifor, purtătorul de cuvânt al târgului Gaudeamus 2009.

 

Vânzări mai mari şi la Gaudeamus Cluj

 

La ediţia de anul acesta a târgului de carte Gaudeamus de la Cluj, desfăşurat în luna aprilie în cadrul Caravanei Gaudeamus, încasările s-au dublat în raport cu ediţia precedentă, din 2008, a declarat scriitorul Ovidiu Pecican, care a prezidat evenimentul. Târgul Gaudeamus poposeşte anual în mai multe oraşe din ţară, însă evenimentul care are loc la Bucureşti în perioada 25- 28 noiembrie rămâne cel mai complex.

 

Comenteaza