Erwin Kessler conferneţiază la Muzeul de Artă

Erwin Kessler conferneţiază la Muzeul de Artă
Criticul de artă şi curatorul Erwin Kessler va susţine joi, de la ora 18, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, o conferinţă cu titlul “Propaganda. M.H. Maxy între anii 1945-1971”.
Conferinţa va avea loc în cadrul programului “Lecţie deschisă” al Muzeului de Artă clujean.

“Conţinutul conferinţei este legat de biografia unuia dintre cei mai activi şi influenţi membri ai mişcării de avangardă din România ajuns după instaurarea regimului comunist în poziţii instituţionale importante, fiind un factor de decizie în conturarea profilului ideologic şi estetic al noului regim”, precizează reprezentanţii Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

După conferinţă vor avea loc discuţii.

Programul “Lecţie deschisă” are ca scop prezentarea problematicii artelor plastice, a modului în care acestea interacţionează cu celelalte arte, dar şi a ultimelor cercetări cu privire la personalităţi artistice de prestigiu din ţară şi străinătate.

Scoopul final al proiectului este stimularea interesului pentru operele de artă, a înţelegerii şi a aprecierii acestora, dar şi atragerea publicului înspre evenimentele expoziţionale ale Muzeului de Artă clujean.

Comenteaza