Evenimente speciale pentru celebrarea a 100 de ani de Bibliotecă Publică la Cluj-Napoca

Evenimente speciale pentru celebrarea a 100 de ani de Bibliotecă Publică la Cluj-Napoca

Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită comunitatea clujeană la un nou eveniment din seria celor pregătite cu ocazia aniversării a 100 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca.

Biblioteca publică clujeană a parcurs mai multe etape în evoluția ei. La 14 mai 1921 s-a deschis Biblioteca Populară, care a funcționat pe lângă Biblioteca Universității „Regele Ferdinand”. Biblioteca Municipală a fost înființată la 6 septembrie 1949 și devine în august 1950, Biblioteca Centrală Regională.

Din 3 martie 1968 aceasta devine Biblioteca Municipală Cluj şi, apoi, Biblioteca Județeană Cluj din 1974. Din anul 1992 i se atribuie numele poetului Octavian Goga.

Biblioteca are în prezent 5 puncte de servicii destinate publicului: Sediul central (din anul 2002), Filiala Kogălniceanu (1995), Filiala „Traian Brad” (1978), Filiala Zorilor (1990), Filiala Grigorescu (2018) și un Serviciu de Bibliotecă Mobilă.

Cel de-al doilea eveniment major dedicat acestei aniversări se va desfășura în data de 18 iunie 2021, în Parcul Central, la Centrul de Cultură Urbană Casino. La ora 16:00, cei mai fideli cititori dintre cei mici sunt așteptați, de mai multe personaje din povești, cu surprize.

La ora 17:00 vor avea loc: lansarea antologiei în două volume „Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj - două decenii de istorie: 2000-2020”, o discuție cu tema „Rolul și importanța bibliotecii în viața comunității”, care îi are ca invitați pe doamna profesor univ. dr. Ioana Bican și pe domnul George Vasile Dâncu, director al Editurii Școala Ardeleană, premierea cititorilor fideli ai bibliotecii.

Potrivit reprezentanților forului județean, seara se va încheia cu un mini-concert susținut de reprezentanți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

În cele două volume sunt cuprinse articole publicate de persoane din cadrul bibliotecii, în perioada 2000-2020, articole care sunt mărturie a activității desfășurate pentru publicul din Cluj-Napoca și din județul Cluj, în îndeplinirea misiunii de bibliotecă publică a județului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza