Examen picat pentru şefia Muzeului de Artă

Examen picat pentru şefia Muzeului de Artă
Consiliul Judeţean a anunţat că va institui un regulament intern în baza căruia să se poată stabili organizarea unor noi concursuri pentru ocuparea funcţiilor de manageri a instituţiilor de cultură subordonate.

Conform procedurii legislative a fost organizat concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", Muzeul Etnografic şi Muzeul de Artă.

"Dacă la primele două instituţii persoanele care au candidat au reuşit să obţină peste 7 pe proiectele lor de management, în cazul Muzeului de Artă cei doi candidaţi nu au reuşit acest lucru", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Cei doi candidaţi la conducerea MA au fost Călin Stegerean, actualul director interimar al instituţiei şi Florica Sima, o fostă angajată a muzeului.

Conform preşedintelui CJ Cluj, legislaţia în vigoare prevede că proiectele care nu obţin o notă peste 7 sunt descalificate. Legea are o lacună, nu spune ce trebuie să facă autorităţile în cazul în care candidaţii nu obţin nota de 7.

"Atunci vă propun să luăm o decizie noi, cu privire la această situaţie", a adăugat Tişe.

Consilierul PSD, Valentin Cuibus, a precizat că soluţia cea mai bună ar fi ca încă o lună managementul la MA să fie asigurat în continuare pe bază de interimat.

În tot acest timp administraţia judeţeană ar urma să elaboreze un regulament propriu cu privire la organizarea acestui concurs în care se va specifica că în cazul în care candidaţii nu primesc cel puţin 7, să se poată organiza un nou concurs, la care să poată participa şi alţi candidaţi.

 

Comenteaza