Expoziţie cu ilustraţie de carte la UAD Cluj

Expoziţie cu ilustraţie de carte la UAD Cluj
Expoziţie-atelier cu ilustraţie de carte la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca.

 

Expoziţia care va fi deschisă mâine la Casa Matei şi care poate fi vizionată până în 3 noiembrie închide serie de manifestări din cadrul proiectului cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) - „Vector - Design şi Ilustraţie de Carte", destinat studenţilor şi masteranzilor UAD Cluj-Napoca, precum şi tuturor tinerilor artişti cu vârsta sub 35 de ani pasionaţi de carte şi ilustraţie. Vernisajul va avea loc mâine seară la ora 18, în Galeria Casa Matei. Expoziţia va fi deschisă publicului timp de o săptămână.

Rezultat al workshop-urilor susţinute de artiştii şi specialiştii din domeniu Ştefan Câlţia, Nicu Ilfoveanu, Uta Schneider (Germania) şi Edmund Wee (Singapore), expoziţia-atelier va reuni lucrările celor 30 de participanţi în proiect, tineri pasionaţi de carte atât din cadrul UAD Cluj-Napoca, cât şi de la UNA Bucureşti sau de la câteva edituri din ţară.


"Dincolo de aspectul practic al workshop-ului din cadrul proiectului „Vector - Design şi Ilustraţie de Carte", tinerilor artişti li s-au prezentat şi o serie de problematici legate de designul de carte în România, dar şi peste hotare, despre realiazarea unei cărţi-obiect sau a unei cărţi de artist", explică UAD Cluj. "Proiectul a oferit, de asemenea, şi o perspectivă complexă asupra designului de carte, ca mijloc relevant al expresiei contemporane, atât într-o abordare multidisciplinară, cât şi într-un mediu multicultural.  Prin deschiderea expoziţiei de mâine iubitorii, dar şi specialiştii cărţii sunt, aşteptaţi ca alături de tinerii artişti să descopere tainele realizării unei cărţi de autor sau a unei cărţi de succes".

Etichete
Comenteaza