Expoziţie foto: iarna în Clujul de altădată

Expoziţie foto: iarna în Clujul de altădată
Îndrăgitul proiect „Clujul de altădată” revine, de data aceasta cu o expoziţie dedicată iernii. Fotografii vechi făcute în Clujul învăluit în zăpadă le va aduce aminte celor mai în ârstă de vremurile în care se patina pe lacul din Parcul Central şi le vor crea tinerilor care nu au prins acele timpuri o imagine despre cum arăta iarna în anii `40.

Imagini vechi cu doamne elegante care patinează pe gheaţa din Parcul Central, străzi şi peisaje parcă desprinse dintr-un basm, o nuntă din anii `40 din comunitatea hoştezenilor cu alai şi lăutari, maşini şi autobuze într-un peisaj urban îngheţat şi alte crâmpeie din viaţa oraşului, surprinse în cel mai rece anotimp al anului.

Asta vor putea să vadă curioşii la expoziţia care se deschide luni, 19 ianuarie, de la 11:00, la Centrul Cultural Casino din Parcul Central. O expoziţie aparte, cu imagini rare ale Clujului, îmbrăcat într-o mantie albă.

La fel ca şi la celelalte expoziţii cu fotografii rare din Clujul vechi, în spatele proiectului stau cercetătoarea Ancuţa-Lăcrimioara Chiş şi Ucu Bodiceanu. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca şi cu Asociaţia Clujul de altădată, intrarea fiind liberă.

Perioada de vizitare: 19-27 ianuarie, între orele 10:00 şi 20:00.

 

Comenteaza