Fără festivaluri, dar cu concerte în Unirii şi pe Cluj Arena şi cinema drive-in la VIVO!

Fără festivaluri, dar cu concerte în Unirii şi pe Cluj Arena şi cinema drive-in la VIVO!

Chiar dacă marile festivaluri ale Clujului au fost anulate în această vară pe fondul pandemiei de coronavirus, clujenii au parte de cinema drive-in şi concerte pe Cluj Arena sau în Piaţa Unirii. 

Drive in la VIVO! 

Vești bune pentru clujenii iubitori de filme. Începând cu 12 iunie, Cluj-Napoca va dispune de un cinema Drive-In. "Distanțierea socială a devenit o necesitate reală și persistă chiar și acum când măsurile de precauție s-au mai relaxat, dar nevoia de activități relaxante este și ea foarte importantă. Dacă plimbările prin parc și serile petrecute la terase au devenit din nou parte din viața cotidiană a fiecărui român, ne lipsesc totuși evenimentele.

Astfel, introducem conceptul de Drive In Show, care respectă normativele legale și oferă publicului distracție în siguranță. Mașina poate deveni mai mult decât un mijloc de transport, poate fi noul spațiu de distracții. Din mașină, filmele și concertele pot fi privite și ascultate live, pe frecvența dedicată evenimentului (FM/la radio)", scriu cei de la entertix.ro, care fac un turneu prin mai multe oraşe ale ţării. 

Accesul în spațiul destinat pentru eveniment se va face începând cu 60 de minute înainte de începerea proiecției. La intrare vor fi prezentate biletele primite în format electronic pentru a fi scanat codul QR. Numărul de locuri este limitat la puțin peste 100 de maşini pentru a putea să existe o vizibilitate maximă pentru toti participanţii.

Sunetul filmului va putea fi recepționat în habitaclul mașinii, frecvența FM va fi comunicată la locaţie. Pentru o vizionare cât mai bună a filmului, se recomandă ca în mașină să nu fie mai mult de trei persoane. Preţul unui bilet este de 75 de lei. Primele filme proiectate vor fi "1917" (ora 17:00), "Ad Astra" (ora 20:30).

FORM Your Days în Piaţa Unirii

/Form Days nu va avea loc anul acesta, ci va fi amânat pentru 2021, cu mare majoritate din line-up-ul anunţat. Festivalul de la Castelul Gilău s-a mutat, vara aceasta, într-o serie de concerte, în Piaţa Unirii. Cei de la Viţa de Vie au urcat pe scenă sâmbăta trecută.

Weekendul acesta este rândul trupei Carla's Dream (ora 20.00). Pot participa maximum 300 de persoane, cu mască, stând pe scaune, fiecare aşezată la distanţă. "O sa postăm pe Facebook un link și cine dorește, accesează, va primi invitație la concert în limita a 500 de locuri, conform legii", spun organizatorii.

Spotlights at Cluj-Arena

Agenția de evenimente Spotlights, în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, va transforma temporar o parte din tribune într-un teatru în aer liber pregătit să organizeze evenimente de toate tipurile în condițiile impuse prin starea de alertă.

Începând de vineri, 12 iunie, ora 20:30, la Cluj Arena se organizează seri de cinema, concerte în aer liber, show-uri de stand-up comedy, care vor respecta regulile de distanțare socială, cu o capacitate de 500 de locuri acoperite. Publicul va purta măști pe toata durata evenimentelor, la intrare, tuturor participanților li se va efectua triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii cu termometre digitale și se va dezinfecta perimetrul înainte și după fiecare eveniment. Preţul biletului este de 25 de lei. 

Vineri, cinefilii sunt așteptați la cinema în aer liber, la Cluj Arena, la unul dintre cele mai îndrăgite filme: "Bohemian Rhapsody". După 33 de ani de la concertul istoric de pe stadionul Wembley, fanii au ocazia unică de a trăi muzica formației Queen ca și cum ar fi la concert, la vizionarea  filmului. Acesta va rula de la ora 20:30, pe un ecran led de mari dimensiuni, iar locurile destinate sunt acoperite. 

Sâmbătă, 13 iunie, cinefilii sunt așteptați la cinema în aer liber la Cluj-Arena, la "The Call of the Wild" (aventură & acțiune), adaptat după romanul îndrăgitului autor Jack London. Filmul va rula de la ora 19:30, pe un ecran led de mari dimensiuni, iar locurile destinate sunt acoperite.

Duminică, 14 iunie, de la 20:30, la Cluj Arena, iubitorilor de stand-up comedy le sunt pregătite show-uri de senzație, cu subiecte controversate dar și frânturi amuzante din viața de zi cu zi, care vor stârni râsete și distracție cât încape. Vor urca pe scenă comedianții Nicu Bendea, Unguru’ Bulan, Sașa și Costi. 

Comenteaza