Foto Festival Stradal WonderPuck. Artiști din 8 țări vor susține spectacole în centrul Clujului/ Scenă 16+, în premieră în festival

Festival Stradal WonderPuck. Artiști din 8 țări vor susține spectacole în centrul Clujului/ Scenă 16+, în premieră în festival
Festival Stradal WonderPuck. Artiști din 8 țări vor susține spectacole în centrul Clujului/O noutate a ediției, scena 16+
Festival Stradal WonderPuck. Artiști din 8 țări vor susține spectacole în centrul Clujului/O noutate a ediției, scena 16+

În ultimul weekend de vacanță,  - 8 septembrie 2024, în Piața Unirii, la Muzeul de Artă și pe strada M. Kogălniceanu din Cluj-Napoca se va desfășura cea de-a 8-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck.

Ediția a opta a Festivalului Stradal WonderPuck va reuni la Cluj artiști din 8 țări: Spania, Japonia, Polonia, Chile, Bulgaria, Ungaria, Olanda și România. Vor avea loc spectacole pentru copii, spectacole itinerante, momente muzicale sau sportive și ateliere în Piața Unirii și la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, precum și în Parcul Poligon din comuna Florești.

Una din surprizele ediției le este adresată actorilor și constă în workshopul „Object score”, susținut de un nume important al teatrului de animație din Europa, un deschizător de drumuri în ceea ce privește mixul dintre păpuși și teatrul fizic. Mai exact, Duda Paiva,directorul artistic al Duda Paiva Company. După ce s-a format ca actor și dansator de balet în Brazilia, precum și ca dansator butoh în Japonia, s-a mutat în Olanda în 1996, unde a lucrat ca dansator contemporan profesionist și coregraf. Curios și priceput în explorarea formelor de artă multidisciplinare, Paiva sfidează limitele teatrului vizual, creând un limbaj interesant și unic care dă viață sculpturilor din cauciuc spumă.Acest proiect este realizat cu sprijinul Ambasadei Țărilor de Jos.

Ediția din acest an a festivalului aduce, totodată, prima co-producție marca WonderPuck, cu artiștii spanioli din Grupo Puja, constând în spectacolul „Verne”,programat sâmbătă 7 septembrie, de la ora 20, în premieră absolută, prezentat de la o înălțime de 40 de metri, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Pentru copii, programul festivalului include atât titluri clasice (cum ar fi „Scufița Roșie”, prezentat de Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia vineri, 6 septembrie, de la ora 18, la Muzeul de Artă sau „Păcală”, prezentat de clujenii de la AnimaArt duminică, 8 septembrie, de la ora 10, în Piața Unirii, dar și titluri contemporane(cum ar fi „Cățelușul Fofy”, prezentat de trupa La Bayka, din Chile și Polonia, duminică, 8 septembrie, de la 11, pe Podium, în Piața Unirii sau „Tărâmul de mijloc”, prezentat de Zbeng cultural Cluj-Napoca în aceeași zi, de la aceeași oră, la Muzeul de Artă).

O noutate a ediției va fi scena 16+ care va fi amplasată pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca. În fiecare seară a festivalului, la orele 19 și 21, aici vor avea loc spectacole precum „Marele B – Un cabaret despre burnout” – susținut de Stația Teatru muzical vineri, 6 septembrie, de la ora 21, „P.O.T. – Impro Show cu Păpuși”, prezentat de Teatrul Magic Puppet sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 21 sau spectacolul de improvizație „Just Push Play”, programat duminică, 8 septembrie, de la ora 21.

Nu în ultimul rând, strada Universității din Cluj-Napoca va găzdui pe parcursul festivalului WonderPuck o expoziție de mașini tip Mad Max, intitulată „Scrapland by Steampunk Transilvania”.

Participarea la toate manifestările din festival este gratuită!

Despre Festivalul Stradal WonderPuck

„WonderPuck” este un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care își propune reunească domenii artistice, precum: teatru, muzică, dans, animație video, artă vizuală și artizanală. Așadar, pe toată durata festivalului au loc o mulțime de activități educative și recreative dedicate copiilor, adolescenților și întregii familii.

Proiectul este realizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, Asociația Esua și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj, Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Comenteaza