Festivalul care vrea să dezvolte conceptul de street-food în România are loc la Cluj

Festivalul care vrea să dezvolte conceptul de street-food în România are loc la Cluj
Primul festival de street-food din România va avea loc în perioada 7-10 iulie 2016 la Cluj-Napoca. 50 de vendori vor fi prezenţi pe Aleea Stadionului cu preparate din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, nemţească, italiană, mediteraniană sau românească şi produse bio de luat de acasă: uleiuri, siropuri, geamuri, etc.

"Street-food-ul nu este prea încurajat la noi, iar legislaţia actuală pune beţe în roate celor ce vor să se apuce de un business în domeniu. Sperăm ca acest festival va ajuta la ameliorarea situaţiei. Eu, alături de alţi câţiva prieteni, am creat deja o asociaţie care să intervină în acest sens", a declarat Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival.

Meniul Street Food Festival va include şi reţete ingenioase pregătite de unii din cei mai renumiţi bucătari de street-food din România şi din străinătate.

Chef Andrei Isac va găti celebra specialitate italiană arrosticini, Chef William Cunneen va aduce reţete de tradiţie americană, iar Chef Foa va dezvălui secretele bucătăriei lui Jamie Oliver. Nu în ultimul rând, Mattia Carnesalli, bucăratul care până nu de mult îi servea pe Rihanna şi Prinţul Angliei, va prepara pizza.

"În urmă cu an m-am mutat din America la Cluj. Soţia mea este de aici. Am experienţă în ceea ce priveşte conceptul de street-food, iar munca pe care o făceam în State se poate face foarte bine şi aici. Graţie unor festivaluri precum este cel despre care vorbim sau Untold, vedem primele rezultate. În America, astfel de evenimente au loc lunar sau chiar săptămânal. Există o tematică: burger sau costiţe, etc.; şi toţi vendorii se întrec în reţete. Acest fenomen poate fi transpus şi la Cluj. Eu am deschis un restaurant la Cluj - Chef off the Grid - şi prezint, printre altele, mâncarea românească din alt unghi. Spre exemplu: un sandwich cu Porchetta (friptură din carne de porc foarte aromată, n.red.), salată, sos de gogonele şi smântână", a explicat Chef William Cunneen, în timp ce pregătea sandwich-ul.

Dinner in White. Celebrul Chef Foa va găti, în data de 8 iulie 2016, alături de echipa Flavours. Meniul va include salată thai de vită cu mango, pui în stil yakitori, souvla de porc servit cu pâine pita pe grătar, tzatiki şi salată de spanac, etc.

Totodată, organizatorii festivalului au pregătit surprize culinare şi pentru vegetarieni. Toate bunătăţurile vor fi servite alături de vinuri alese pe sprânceană sau bere artizanală.

Povestea Street-Food Festival nu se încheie aici. Seara, participanţii vor avea parte de concerte şi proiecţii de film.

Concerte

Joi, 7 iulie 2016 - Essential Notes (RO), Fish in Oil (SRB), Jazzy Bit (RO)
Vineri, 8 iulie 2016 - Balcony Players (NL, IT, BE, USA), Koszika&The HotShot (RO), Zombori (HU), Blue Nipple Boy (RO)
Sâmbătă, 9 iulie 2016 - Le Minion (RO), Kepler Not Kopernikus (RO), Cuantune (RO), Helen (RO), Ansamblul armean Hayakaghak (RO)
Duminică, 10 iulie 2016 - Marton Hangacsi (HU), A-C Lenote (RO), Lights Out (RO), Vera Jonas Experiment (HU)

Cinema culinar în aer liber

Joi, 7 iulie 2016, ora 21.30 - Cooking History (Cehia, 2009)
Vineri, 8 iulie 2016, ora 22:00 - Burnt (SUA, 2015)
Sâmbătă, 9 iulie 2016, ora 22.00 - Chef (SUA, 2014)
Duminică, 10 iulie 2016, ora 21.30 - The Hundred Foot Journey (SUA, India 2014)

Cei mici sunt aşteptaţi cu jocuri fel şi fel la Kids Zone.

Intrarea la festival este liberă.

 

Comenteaza