Festivalul de ȘURĂ Mera World Music. Au fost anunțați primii artiști

Festivalul de ȘURĂ Mera World Music. Au fost anunțați primii artiști

Între 1 și 4 august 2024, la Mera se desfășoară Festivalul de ȘURĂ Mera World Music. Organizatorii au anunțat deja primii artiști.

„Pe parcursul anilor, deja ne -am obișnuit să asigurăm publicului la gospodăria Szarka, din Mera, o distracție pe cinste alături de muzicieni cu instrumente nemaivăzute, veniți din colțurile cele mai îndepărtate ale lumii. În perioada 1-4 august 2024, entuziaștii de muzică tradițională și world music, vor avea șansa să se lase încă o dată conduși de formațiile invitate, într-o călătorie muzicală memorabilă la Festivalul din Mera'', transmit organizatorii.

Bojan Krstić Orchestra (SRB) va surprinde scena din Mera, cu o rezonanță balcanică, autentică și inconfundabilă din sudul Serbiei, până ce trupa Manush  va colora programul cu o fuziune proprie de gypsy-jazz direct din Chile.

Spectacolul de teatru-dans Ansamblul artistic Duna – Țara Călatei, tărâm iubit  aspiră să redea individualitatea dansatorilor și muzicienilor de excepție având ca bază destinele și poveștile acestora.

Der Šenster Gob (CZ) cu un repertoriu ce se întinde de la muzica klezmer până la melodii și cântece noi de jazz tradițional țigănesc, va încânta publicul cu stil unic de neratat, în timp ce membrii formației Kale Lulugyi (HU) vor reda nelipsitele ritmuri regăsite în muzica tradițională țigănească din zona rurală a Ungariei.

Alacalufe Band (VEN, PER, CHL, HU) într-o experiență multiculturală, având  membri din Venezuela, Peru, Chile și Ungaria, va acapara publicul cu melodii tradiționale din America de Sud  până ce Góbé (HU) într-un stil energic și contagios, va aduce un repertoriu inspirat din muzica populară ungurească.

După concerte și spectacole, muzicienii din Țara Călatei (RO) și trupa Katlan (RO), acompaniază atmosfera la casa dansului popular, unde oamenii vor dansa până în zori,  până ce la afterparty, alături de mulți alții, DJ Angela Blackburn (Columbia) va crea un mix savuros de muzică africană, latino și electro-tropicală.

Lista încă nu este completă, în curând organizatorii vor anunța pe paginile de facebook și instagram restul de interpreți muzicali, de la  Festivalului de  World Music din Mera. Abonamentele pentru cele 4 zile sunt disponibile la un preț redus până pe 15 iunie, după care prețul va crește.

 

Comenteaza