Festivalul Enescu, lăudat de The Independent

Festivalul Enescu, lăudat de The Independent
Festivalul Internaţional "George Enescu", care ajunge şi la Cluj, a fost inclus de prestigioasa publicaţie The Independent în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică organizate în Europa în această vară.
">

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Festivalului Enescu, The Independent a mai inclus în acest clasament festivalurile de la Bayreuth (Germania), Verbier (Elveţia), Aix-en-Provence şi Saint-Denis (Franţa), care au în comun apartenenţa la "elita muzicii clasice" şi faptul că aceste evenimente "reprezintă un pas important spre popularizarea unor astfel de manifestări culturale". "Prin tehnologia webcasting din ce în ce mai multe persoane se pot bucura de spectacole excepţionale aflate "la un click distanţă", se spune în publicaţia britanică, citată într-un comunicat al organizatorilor festivalului.


Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului "George Enescu" aduce în faţă publicului iubitor de muzică clasică şi noutatea de a putea urmări evenimentele pe internet, în timp real. Astfel, finalele Concursului Internaţional "George Enescu" - pian şi vioară, Gala Laureaţilor şi evenimentul inaugural al festivalului de pe 1 septembrie (concert Residentie Orchestra din Haga, sub bagheta lui Christian Badea) vor putea fi urmărite live pe site-ul oficial al festivalului.

Vezi aici articolul original, în engleză


Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" are loc între 1 şi 25 septembrie 2011 în Bucureşti, dar şi în Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara. Festivalul are loc o dată la doi ani şi a fost înfiinţat în 1958.

 

 

Comenteaza