Gala de Fashion UAD întruneşte 28 de colecţii inedite

Gala de Fashion UAD întruneşte 28 de colecţii inedite
Gala de fashion a absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca este un fenomen unic în peisajul învăţământului universitar artistic din România, având deja 17 ani de existenţă. Anul acesta vor fi prezentate 28 de colecţii realizate de absolvenţii programului de licenţă sau de master.

Principalul scop al Galei este de crea o platformă de promovare compatibilă cu structurile europene şi implicit o conexiune între absolvenţi şi mediul profesionist al modei. În fiecare an, cei mai buni absolvenţi sunt premiaţi prin internship-uri şi participări la prestigioase evenimente naţionale şi internaţionale.

De-alungul anilor UAD Cluj-Napoca a conturat valoroşi designeri români: Colectivul de creaţie Jolidon, Ioana Covalcic - Dada design, Cristian Samfira, Alina Botea, Kinga Varga, Melania Ţucureanu - TinaR, Lucian Pop, Mircea Bărbulescu, DORK, Andra Cliţan, Agnes Keszeg, Smaranda Almăşan, Lucian Broscăţean, Laura Popoviciu, Tatiana Strimbovschi, Mihaela Cârlugea.

În premieră în acest an, producătorii galei vor organiza o întâlnire a absolvenţilor şi masteranzilor, dar şi a reprezentanţilor industriei textile şi vestimentare din zona Clujului cu reprezentanţii Eximbank, care le vor prezenta tinerilor creatori oportunităţi de finanţare a afacerilor din acest domeniu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 iunie, de la ora 20, la Grand Hotel Italia.

 

 

Etichete
Comenteaza