Gala de închidere a Zilelor Culturale Maghiare 2016. "Clujul devine un model de conviețuire pentru comunitățile din Europa și din întreaga lume"

Gala de închidere a Zilelor Culturale Maghiare 2016.
Mii de persoane au asistat la Gala de închidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca 2016, eveniment ce a avut loc duminică seara în Piața Unirii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a subliniat faptul că Zilele Clujului și Zilele Culturale Maghiare "sunt adevărate branduri ale orașului". De asemenea, edilul a afirmat că prin acest gen de manifestări "încercăm să fim un model al artei de a trăi împreună, Clujul devenind un model de conviețuire pentru comunitățile din Europa și din întreaga lume".

La rândul său, Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare, și-a arătat recunoștința față de public și față de autorități pentru cea de-a șaptea ediție a festivalului. „E a șaptea ocazie când ne întâlnim să ne bucurăm împreună, să trăim sentimentul de comunitate care stă la baza acestei manifestări". Totodată, acesta și-a exprimat gratitudinea față de comunitatea română din Cluj, care participă în din ce în ce mai mare măsură la Zilele Culturale Maghiare. „Festivalul nu mai este doar al comunității maghiare, ci și al celei române majoritare, fiind o punte de legătură între cele două comunități."

Şi Varga Mihály, Ministrul Economiei Naționale din Guvernul Ungariei, a vorbit despre importanța aceluiași simț al comunității. „În această seară, pășim afară din cotidian și ne putem bucura împreună".

Gala de închidere a fost urmată de un concert susținut de legendara trupă Omega, aflată pentru prima dată la Cluj.

Zilele Culturale Maghiare 2016 au avut loc între 14 şi 21 august şi au însumat sute de evenimente în zeci de locaţii din centrul şi cartiele oraşului Cluj-Napoca.

Comenteaza